V torek, 19. 10. 2021, so devetošolci poslušali potopisno predavanje ljubiteljskega kolesarja, fotografa in nekdanjega učenca naše šole Ignaca Bakšeta, ki je v mesecu juniju prekolesaril slovensko mejo.

Ignac Bakše je v uvodnem delu navedel nekaj podatkov o fizičnih pripravah na pot, nato pa je s pomočjo interaktivnega programa predstavil devetdnevno kolesarjenje ob slovenski meji, ki ga je spremljala filmska ekipa. Povedal je, kateri deli poti so bili najbolj zahtevni in nepredvidljivi. Na koncu je učencem predvajal napovednik za dokumentarni film, ki bo na voljo predvidoma spomladi.

 

Učenci so po predavanju strnili svoje vtise in zapisali:

Predavanje je bilo zanimivo, saj je s pomočjo zemljevida in slik pokazal, kje vse je bil in po kakšnem terenu je vozil. Všeč nama je bila celotna predstavitev. Ignac je pokazal, koliko truda je moral vložiti, da je dosegel svoj cilj.

Nejc in Tilen

Bilo je zanimivo, slike so bile čudovite. Opravil in premagal je izjemno pot. Lahko bi še kdaj imeli tako predavanje.

Gal, Matej in Eva

Našo pozornost so pritegnili predvsem dejstvo, da je obkrožil celo Slovenijo (kar je fizično zelo težko), slike zelene pokrajine in nov tip kolesa (Gravel), ki ga je vozil.

Lan, Aleksej in Peter

Bilo je zanimivo, saj si nismo mislile, da je kaj takega sploh mogoče. Zelo so nas pritegnile lepe fotografije, ki jih je Ignac naredil ob poti. Ker rade potujemo, smo dobile veliko idej za odkrivanje novih krajev.

Regina, Sofija in Petra

Predstavitev mi je bila všeč, saj je pokazal, kako veliko lahko zmoreš. Predvsem me je pritegnila zahtevnost poti.

Aleksander

Všeč so nam bile fotografije s čudovitimi razgledi. Zanimivo je bilo, kako veliko je prekolesaril v kratkem času. Najlepše je bilo, da ga je pri tem podpirala družina.

Neža, Hana in Brina

Predstavitev me je zelo navdušila za rekreacijo in gibanje ter spoznavanje naših lepih pokrajin in dežel. Zelo sta me navdušili Ignačeva zagnanost in volja do uspeha, cilja. Najzanimivejše so se mi zdele slike, ki jih je predstavil ob vsaki trasi, da sem dobila boljšo predstavo nad tem, kako je vse skupaj potekalo. Vsekakor bi si želela še kdaj slišati podobno predavanje, še posebej kakšne telovadke ali telovadca ali plesalke oziroma plesalca, saj me gimnastika in ples zelo navdušujeta.

Tjaša