Petek, 13. 12. 2019

Vsega lepega je enkrat konec … Danes smo lahko malo dlje spali, ker je odpadla jutranja telovadba. Po zajtrku smo si ogledali staro mesto Ptuj. Obiskali smo knjižnico, kjer smo uživali v Pravljični sobi Branke Jurca in si ogledali Ptujski grad, grajske sobane in stare predmete. Po ogledu nas je kosilo že čakalo. Mi pa komaj čakamo, da vidimo našega petelina.

Četrtek, 12. 12. 2019

Jutro smo, tako kot vsak dan, pričeli s telovadbo, nadaljevali s čokolinom in različnimi dejavnostmi. Zopet smo se merili v lokostrelstvu, plezanju in raziskovali gozd. Po kosilu smo naredili kurenta iz naravnih materialov in se preizkusili v orientacijskem teku. Po večerji je sledil zabavni program Pokaži kaj znaš. Ker smo se dobro odrezali, smo si zaslužili plesno zabavo s čisto pravo “disko kroglo”.

Sreda, 11. 12. 2019

Mrzlo jutro smo ogreli z jutranjo telovadbo. Za pohod smo se toplo oblekli in pojedli obilen zajtrk. Na pohodu smo se veliko naučili o vodovju Ptujskega polja. Sledilo je kosilo in zaslužen počitek. Popoldne smo nadaljevali z dejavnostmi preživetja v naravi in se pogovarjali o vremenu. Končno smo dočakali najboljšo večerjo – pico. Po večernem sprehodu z baterijami smo se še malo družili.

Torek, 10. 12. 2019

Torkovo jutro se je začelo z jutranjo telovadbo in tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Po tem smo se merili v lokostrelstvu, plezali po plezalni steni in odšli raziskovat gozdne skrivnosti. Bili smo že zelo lačni, zato nam je kosilo več kot teknilo. Sledile so popoldanske delavnice. Na prvi delavnici smo se naučili veliko novega o kurentih, na drugi pa smo se preizkusili v orientacijskem teku. Po večerji smo se igrali in družili ter prijetno utrujeni zaspali.

Ponedeljek, 9. 12. 2019

Zjutraj smo vstali, se uredili in že hiteli s kovčki polnimi toplih oblačil proti avtobusni postaji pred šolo. Pot smo prevozili mirno in ob enajstih prispeli v dom. Čakalo nas je okusno kosilo. Po kosilu in popoldanskem počitku smo se nekateri preizkusili v postavljanju šotork in zavezovanju vozlov, drugi pa smo bili mali “meteorologi”. Po slastnih čokoladnih palačinkah smo večer preživeli ob igranju družabnih in športnih iger. Zdaj pa že umivamo zobe in se pripravljamo na spanje.