V pričakovanju decembrskih praznikov smo učenci in učitelji OŠ Šentjernej za lokalno skupnost pripravili božično-novoletni koncert in bazar. Dogodek se je odvijal 30. novembra pod sloganom »Dobre stvari za dobre ljudi.«

Glasbeno prireditev so sooblikovali učenci, ki obiskujejo pevsko pripravnico ter izbirne predmete s področja glasbe, otroški pevski zbori iz matične in podružnične šole ter mladinski pevski zbor. Zapeli so pod mentorstvom zborovodkinj Silvije Švelc in Mojce Kruh, na klavirju pa jih je spremljal Vatroslav Tomac. Nastopili so tudi ansambel Muskontar, nekdanja učenka naše šole Anja Ruperčič (Annia) in Pihalni orkester Občine Šentjernej. Zbrane sta na začetku koncerta pozdravila in nagovorila ravnatelj Aljoša Šip in župan občine Jože Simončič. Po koncertu, ki  je ušesa poslušalcev napolnil s prijetnimi zvoki, se je v šolski telovadnici začel bazar.

Obiskovalci so se sprehodili med stojnicami, ki so jih krasili adventni venčki, voščilnice, svečke, novoletni okraski, obeski, darilne vreče in drugi raznovrstni izdelki, ki so nastali pod spretnimi prsti učencev in učiteljev. S prostovoljnimi prispevki za izdelke so navzoči podprli delovanje šolskega sklada.

Na bazarju smo zbrali 7.200 evrov, po odštetih stroških prireditve nam je ostalo 6.000 evrov. Zbrana sredstva bodo položena na račun šolskega sklada in se bodo porabila za namene, ki jih bodo podprli člani upravnega odbora.

Za uspešno izvedbo, ki je presegla naša pričakovanja, se iskreno zahvaljujemo vsem obiskovalcem in sodelujočim, ki ste dogodek podprli ne le z denarnimi prispevki, temveč tudi s svojim obiskom in pohvalami. Hvala, ker ste verjeli v »dobre stvari za dobre ljudi.«

Za pomoč pri organizaciji in izvedbi božično-novoletnega koncerta in bazarja se posebej zahvaljujemo:

  1. Vatroslavu Tomacu
  2. Tatjani Cafuta
  3. Urošu Videtu
  4. Anji Ruperčič
  5. Pihalnemu orkestru Občine Šentjernej
  6. Čebelarskemu društvu Šentjernej
  7. JP EDŠ d. o. o. Šentjernej
  8. Podgorju d. o. o.

 

Besedilo: Katja Gašperič, Jožica Kocjan, Tadeja Strmole

Fotografije: Marjan Cerinšek in Ognjen Saje