V sredo, 11. oktobra, se je v Mariboru odvijalo finale ekipnega prvenstva v atletiki za osnovne šole. Na finalno tekmovanje, kamor se uvrsti 16 najboljših šol iz države v vsaki kategoriji (tekmovalo je 94 šol), sta se preko področnih tekmovanj uvrstili obe naši ekipi – ekipa dečkov in deklic.

Ekipa učenk je s 327 točkami osvojila naslov DRŽAVNIH PRVAKINJ, ekipa učencev pa je zbrala 332 točk in osvojila 2. MESTO. Učenke so si z zmago priborile tudi darilni bon družbe GEN-I, ki vključuje obisk Sveta energije, kopanje v Termah Čatež in avtobusni prevoz.

Vsako ekipo sta v posamični disciplini zastopala po 2 posameznika, katerih končno doseženo mesto prinese določeno število točk (zmagovalec discipline dobi 32 točk, 2. mesto 31 točk …). Skupni seštevek vseh točk posameznikov in štafete pa določi končnega zmagovalca. Učenci in učenke so tekmovali v teku na 60 m, 300 m, 1000 m, v skoku v daljino in višino, suvanju krogle, metu vorteksa in v štafetnem teku 4 x 100 m. Nastopajoči vedno ne tekmujejo v svoji najboljši disciplini, ampak so razporejeni po disciplinah tako, da je njihov skupni doprinos ekipi največji.

Državne prvakinje so postale:

Elen Antončič, Ula Selak, Nika Hosta, Julija Masnik, Petra Penca, Kaja Taraniš, Ariana Šinkovec, Klara Bojc, Neli Hočevar, Žana Črtalič, Špela Turk, Lia Pucelj, Nina Zore in Neja Božič.

Drugo mesto so osvojili: Žiga Borse, Nejc Zore, Gašper Pavlič, Miha Krmc, Gašper Rangus (9. a), Gal Hudoklin, Amadej Rešetič, Luka Barbič, Gašper Uhernik, Maxim Bratkovič, Andrej Zagorc, Gašper Rangus (9. c), Peter Bregar in Urban Kadivnik.

Zahvala in pohvala gre tudi vsem članom ekipe, ki so nastopili na področnem tekmovanju ter s svojimi dosežki spodbudili ostale, da so dali vse od sebe in tako omogočili osvojitev zlate in srebrne kolajne. Na področnem tekmovanju je ekipa učenk osvojila 1. mesto, ekipa učencev pa 2. mesto. Na področnem tekmovanju so poleg zgoraj naštetih tekmovalcev ekipo sestavljali še: Angelika Muren, Eva Grgovič, Ema Hudoklin, Brina Bobič, Zarja Kralj, Kiara Dvojmoč, Pia Pirnar, Nejc Fabjan, Nik Kotar, Marko Vodopivc, Franko Leon in Emanuel Izak Bauman.

Zahvala pa gre tudi vsem mentorjem, ki so s svojimi nasveti podpirali in usmerjali učenke in učence, da so iz sebe iztisnili kar največ.

Še enkrat več smo dokazali, da smo najboljša atletska šola v Sloveniji!

Iskrene čestitke vsem zaslužnim za ta izvrsten dosežek!

                                                                                                          Zapisal:

                                                                                                           Elvis Antončič, prof.