V četrtek, 6. oktobra 2022, je bilo v Slovenj Gradcu finalno ekipno prvenstvo Slovenije v atletiki za osnovne šole. V finale sta se po zmagah na področnem tekmovanju neposredno uvrstili obe ekipi naše šole, fantje in dekleta. Obe ekipi sta bili po rezultatih s področnih tekmovanji na prvih mestih, vendar pa nam izkušnje iz prejšnjih let narekujejo, da je finalno tekmovanje zelo nepredvidljivo in se nemalokrat zgodijo številne nepredvidene situacije, ki velikokrat prekrižajo načrte. Za dober rezultat je potrebno, da vsi člani ekipe prispevajo svoj najboljši rezultat, poleg tega ne sme priti do nobene napake, posebno pri teku štafete 4 x 100 metrov.

Po otvoritvi tekmovanja so se začela najprej tekmovanja v skoku v višino in daljino, suvanju krogle, metu vortexa in teku na 60 metrov, sledila sta teka na 300 in 1000 metrov. Na koncu so se vse ekipe pomerile v štafetnem teku 4 x 100 metrov.

Med sedemnajstimi ekipami fantov in  šestnajstimi ekipami deklet, ki so se uvrstile na državno tekmovanje, sta obe naši ekipi dosegli odličen rezultat. Ekipa učencev je zbrala kar 372 točk in osvojila 1. mesto. Učenke pa so tekmovanje končale na 4. mestu. Osvojile so 314 točk, le dve točki so zaostale za tretje uvrščeno ekipo. Posamično zmago je dosegel Ožbej Šajn v suvanju krogle in učenci v štafetnem teku 4 x 100 m. Zelo uspešen je bil tudi Timotej Pucelj v skoku v višino (2. mesto) in Ema Selak v teku na 300 m (3. mesto).

K odličnim ekipnim uvrstitvam so pripomogli Primož Grubič, Rok Dvojmoč, Ula Selak in Elen Antončič v teku na 60 m; Nejc Penca, Matevž Brulc, Ema Selak in Neli Hočevar v teku na 300 m in Aleks Nanger, Lovro Koželj, Maša Judež ter Petra Penca v teku na 1000 m. V skoku v daljino so največ točk prispevali Jan Tomič, Leon Gorišek, Nina Cvelbar in Arijana Šinkovec, v višino pa Timotej Pucelj, Gal Hudoklin, Sara Gorišek in Tia Vide. V metu vortexa so bili uspešni Peter Bregar, Gašper Rangus, Nina Zore in Špela Turk ter v suvanju krogle Ožbej Šajn, Rok Borse, Tija Pirnar in Julija Rangus. Obe ekipi sta tekmovali tudi v štafetnem teku 4 X 100 m (pri fantih: Primož Grubič, Rok Dvojmoč, Leon Gorišek in Timotej Pucelj; pri dekletih pa: Nina Cvelbar, Maša Judež, Ula Selak in Ema Selak).

Vsem učencem, ki so zastopali šolo na tekmovanju, čestitamo in se zahvaljujemo za njihov prispevek h končnemu uspehu.

Zapisala: Zdenka Krošl