V četrtek, 14. 10. 2021, je v Mariboru potekalo ekipno atletsko prvenstvo v atletiki za osnovne šole. Na finalno tekmovanje se je uvrstilo 16 najboljših šol iz področnih tekmovanj, ki so potekala po vsej Sloveniji. Na področnem tekmovanju v Novem mestu je ekipa učenk naše šole dosegla 1. mesto (14 180 točk), ekipa učencev pa 4. mesto (14 791 točk). Tako sta se tudi letos obe ekipi uvrstili na finalno tekmovanje – učenke s prvim zbirom točk, učenci pa s petim. Najboljša posameznika sta bila Ema Selak in Nejc Penca.

Na finalnem tekmovanju sta se obe naši ekipi zelo dobro odrezali. Ekipa učenk je osvojila 332 točk in tako zasedla 2. mesto ter le za točko zaostala za zmagovalkami. Učenci pa so tekmovanje končali na 5. mestu. Osvojili so 287 točk. Posamične zmage so dosegli Ema Selak v teku na 60 m, Nejc Penca v teku na 1000 m in Timotej Pucelj v skoku v višino.  

Vsako ekipo sta v posamični disciplini zastopala po 2 posameznika, katerih končno doseženo mesto prinese določeno število točk (zmagovalec discipline dobi 32 točk, 2. mesto 31 točk …). Skupni seštevek vseh točk posameznikov in štafete pa določi končnega zmagovalca. Učenci in učenke so tekmovali v teku na 60 m, 300 m, 1000 m, skoku v daljino in višino, metu krogle in vortexa ter štafetnem teku 4 x 100 m. Nastopajoči ne tekmujejo vedno v svoji najboljši disciplini, ampak so razporejeni po disciplinah tako, da je njihov skupni doprinos ekipi največji.

Vsem učencem, ki so zastopali šolo na področnem in državnem tekmovanju, se zahvaljujemo za njihov prispevek končnemu dosežku.

Zapisal: Elvis Antončič

Državno tekmovanje – rezultati, fotografije.

Fotografije: Elvis Antončič, Zdenka Krošl in učenci