Spoštovani starši in učenci gostitelji, sponzorji, donatorji in učitelji,

ob zaključku tedenske izmenjave učencev s 1. osnovne šole iz Myślenic na Poljskem se vsem iskreno zahvaljujem za sodelovanje in pomoč pri organizaciji in izvedbi tega pomembnega projekta, ki učencem OŠ Šentjernej omogoča pridobivanje neprecenljivih življenskih izkušenj

                                                                                              Lana Zrinjanin, koordinatorica projekta

PETEK

V petek, 18. oktobra, je bila v šolski kinodovorani zaključna prireditev na kateri so v kratkem programu sodelovali  folklorniki, ravnatelja sta si izmenjala priložnostni darili, poljski gostje so pripravili presenečenje in zapeli pesem v slovenščini, skupaj z gostitelji pa še pesem v angleščini. Sledil je ogled galerije v Kostanjevici na Krki na koncu pa smo direktorju in učiteljem c Polske pripravili še presenečenje. Kočija jih je popeljala v Pleterje.

V večernih urah je sledilo slovo od prijateljev in obljuba, da se prihodnje leto spet srečamo.

ČETRTEK

V četrtek, 17. 10. 2019, so si učenci v okviru sodelovanja s poljsko šolo iz Myslenic ogledali našo prestolnico. Začeli smo v Tivoliju in nadaljevali pot do Mestnega muzeja, kjer smo si ogledali ostanke stare Emone. Nato smo se sprehodili skozi staro mestno jedro in si ogledali glavne znamenitosti Ljubljane, kot so Šuštarski most, Prešernov trg, Tromostovje, Zmajski most in Ljubljanski grad, kjer nas je pričakal čudovit razgled na celo Ljubljano.

Zapisala: Urška Poljšak

SREDA

Kljub deževnemu jutru smo se odpravili proti Gorenjski. Na Bledu se nam je v sončnem vremenu odprl čudovit pogled na mirno jezero. Po obisku Blejskega gradu in krajšem sprehodu smo se odpravili proti Blejskemu vintgarju. Sprehodili smo se po soteski, uživali v čudovitih jesenskih barvah gozda, brzicah, slapovih in tolmunih reke Radovne.

Zapisala: Tanja Kastelic

TOREK

V torek smo odšli na izlet v Brežice, kjer smo najprej odšli na grad v muzej. Tam smo si ogledali veliko zanimivih stvari in izvedeli marsikaj novega. Nato nas je pot peljala po mestu. Odšli smo do jezera, si pogledali vodni stolp in Narodni dom. V osnovni šoli Brežice smo pojedli kosilo, nato pa se posladkali s sladoledom. Nazadnje smo šli na Čatež, kjer smo uživali v kopanju.