V četrtek, 3. junija 2021, je v Kulturnem centru Primoža Trubarja potekalo odprtje razstave likovnih del učencev predmetne stopnje Osnovne šole Šentjernej z naslovom Kjer je senca, je tudi sonce.

Naslov ima simboličen pomen, saj nam sporoča, da so sence zasenčile naše bivanje v času epidemije in od nas zahtevale drugačen način življenja in dela. Šolska vrata so ostala zaprta in obveznosti smo opravljali od doma. A kljub temu ustvarjalnost ni usahnila, učenci so ta čas izkoristili za iskanje izvirnih idej ter svežih navdihov. In posijalo je sonce. Nastalo je veliko čudovitih likovnih izdelkov, ki so odraz različnih likovnih nalog in kreativnosti mladih ustvarjalcev.

Razstavo je pripravila učiteljica likovne umetnosti na OŠ Šentjernej, gospa Darja Kovačič. Razstavlja 130 učencev, na ogled pa je 160 njihovih izdelkov.

Gospa Darja Kovačič je poudarila, da je bilo to šolsko leto res posebno, drugačno, polno izzivov in novih spoznanj, odrekanja in sprejemanja nove resnice. Učenci so morali pri ustvarjanju sprejeti številne odločitve, pokazali pa so tudi veliko odgovornost do svojega dela. Mogoče je prav drugačnost doživljanja zadnjega leta razlog, da je bilo njihovo ustvarjanje še bolj inovativno, ustvarjalno, edinstveno in samoizpovedno.

Odprtje razstave so s kulturnim programom popestrili recitatorji OŠ Šentjernej pod vodstvom učiteljice slovenščine Barbke Kukman in učenci Glasbene šole Marjana Kozine. Prisotne je nagovoril podžupan Občine Šentjernej Janez Selak, spregovorila pa je tudi Lucija Kuntarič, učiteljica in vodja aktiva za kulturo na OŠ Šentjernej, ki je razstavo tudi uradno odprla.

Zapisala: Barbka Kukman

Objava v Dolenjskem listu

Objava na Vaš kanal