Ob svetovnem dnevu jezikov smo imeli tudi na podružnični šoli Orehovica kulturni dan. Skozi različne delavnice smo spoznavali dežele po svetu in njihove značilnosti. Učitelji mentorji smo ta dan pripravili ustvarjalne delavnice. Učenci od 1. do 5. razreda so lahko izbirali med naslednjimi delavnicami:

– OKUSI SVETA,

– PRAVLJICE SVETA,

– PLESI SVETA,

– IGRE PO SVETU,

– DRŽAVE SVETA.

Vsak učenec je aktivno sodeloval v dveh delavnicah, uvodni in zaključni del kulturnega dne pa sta se odvijala v razredih skupaj z razredniki.

Učenci 3. e so o kulturnem dnevu izrazili naslednje vtise:

Meni so bile najbolj všeč igre po svetu. Bilo mi je všeč tudi, ko smo risali zastave različnih držav. Z Nejcem sva opisala značilnosti Argentine in Mehike ter narisala njuni zastavi. Najbolj naju je pritegnila Argentina, ker je znana po nogometu, midva pa sva oba navdušena nogometaša.

Lovro Božič

Najbolj sem uživala pri plesu. Všeč mi je bilo zato, ker rada plešem. Poleg domačih plesov, kot sta polka in valček, smo plesali še kantri in sirtaki.

Eva Grubar

Pri plesu mi je bilo všeč, ker smo plesali različne plese. Všeč mi je bilo tudi spoznavanje držav po svetu. Nekatere himne sem slišala prvič.

Žana Bregar

Veliko zanimivega o pravljicah smo izvedeli pri gospe Manji, ki nam je predstavila pravljična bitja, ki nastopajo pri nas in drugod po svetu. Všeč mi je bil tudi ples.

Glorija Kopina

Najbolj mi je bilo všeč, da ta dan ni bilo domače naloge. Izvedel sem, da je Rusija največja država na svetu.

Vid Kastelic

V kuhinji smo spoznavali okuse in pekli pice. Z majhnim koščkom smo pogostili vse učence. Pri igrah po svetu so mi bile všeč vse igre.

Jakob Ambrožič

Meni je bila všeč delavnica države sveta, ker smo raziskovali različne države, risali njihove zastave in spoznavali znamenitosti in himne. Pri okusih sveta smo pekli rogljičke. Sedaj vem, da pica sodi v Italijo, rogljički pa v Francijo.

Gal Jerman

V delavnici pravljice sveta sem izvedel veliko novega o Slovanih in bajeslovnih oziroma pravljičnih bitjih.

Jakob Valetič

Najbolj všeč mi je bila delavnica igre po svetu. Igrali smo lahko odbojko in nogomet, se preizkusili v poligonu in preskakovali vrvi. V drugi delavnici pa smo spoznali različne znamenitosti, zastave in himne držav, kot so: Argentina, Italija, Brazilija, Mehika, Kitajska, Francija in Egipt.

Iza Dvojmoč

Meni je bilo najbolj všeč pri pravljicah. Ogledali smo si knjige in se pogovarjali o dediščini.

Nives Bratkovič

Meni je bilo všeč, da smo se naučili nove plese. Spekli smo okusne rogljičke s čokolado in marmelado.

Ines Junc

Na obeh delavnicah sem se imela lepo.

Sara Škof

 

Ob spoznavanju držav smo pripravili tudi priložnostno razstavo.

                                                                       Zapisala: Ivica Padaršič