Letošnja Noč knjige je potekala v mesecu maju v prostorih šole v precej manjšem obsegu kot prejšnja leta. Vanjo so se vključili tretješolci, ki obiskujejo pouk razširjenega programa, članice interesne skupine Knjižničarji ter učenci 6. b razreda.

Tretješolci so pri pouku razširjenega programa razmišljali o branju in svojih najljubših knjigah. Le-te so nato tudi predstavili s kratkim zapisom in ilustracijo. Nekaj ur smo namenili tudi branju zgodb, poljudnoznanstvenih besedil o naravi ter pesmic iz revij Ciciban, Pil in Moj planet. Nekateri učenci so se prepustili svoji domišljiji ter ta besedila preoblikovali in ustvarili skrito poezijo in zgodbe.

O svojih najljubših knjigah so pri pouku slovenščine razmišljali tudi nekateri učenci 6. b. Eno od učenk so prebrane knjige tako navdušile, da je tudi sama prijela v roke svoje pisalo in nastala je tale zanimiva in napeta pustolovska zgodba, ki se dogaja v Piranu …

Učenke 4. a razreda, članice interesne dejavnosti Knjižničarji, pa so pripravile lestvico svojih najljubših knjig. Mogoče vam katera od njih pade v oči in si jo boste zaželeli prebrati v poletnih dneh.

Vse izdelke, ki so nastali ob Noči knjige, si lahko ogledate v spletnem orodju Padlet na spodnji povezavi:

https://padlet.com/ivanseksandra/8mmsrfxl2vi3hi2d.