V letošnjem šolskem letu se je naša šolska knjižnica priključila projektu, s katerim bomo počastili oktober kot mednarodni mesec šolskih knjižnic. Izvedbo projekta vsako leto omogočata Mednarodno združenje šolskih knjižnic in Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije. Tema letošnjega projekta je Predstavljajmo si (»Letʼs Imagine«).

Naša šolska knjižnica bo počastila mesec šolskih knjižnic s številnimi pestrimi dejavnostmi, ki se bodo odvijale v knjižnici skozi celoten mesec oktober. Vsak torek v času predure bo namenjen branju v tišini. Izbirali boste lahko med različnimi naslovi knjig in otroškimi ali mladinskimi revijami ter prelistali knjižne novosti. Ob sredah in četrtkih v času predure bo knjižnico prevzel ustvarjalni duh. Iz različnih materialov bomo ustvarjali knjižne kazalke in lutke, oblikovati pa bomo skušali tudi maskoto šolske knjižnice. Vsak petek v času predure pa se bodo v knjižnici odvijale bralne urice, namenjene učencem 1. in 2. razreda, ki obiskujejo jutranje varstvo.

Ob tej priložnosti bodo v času rednega pouka v šolski knjižnici potekale tudi knjižnične ure za učence od 1. do 9. razreda. Ogledali si boste lahko tudi razstavo izdelkov učencev, ki so vključeni v različne dejavnosti RaP-a, ter razstavo slovenskih izvirnih slikanic.

Z dejavnostmi v knjižnici pričnemo že naslednji teden, zato ste lepo vabljeni vsi, ki radi berete in ustvarjate.

Knjižničarki in članice interesne dejavnosti Knjižničarji