Peti dan

Brez besed

 

Četrti dan

Dopoldan smo bili vsi v zelo velikem pričakovanju glede tekmovanja, ki je potekalo v popoldanskem času. Pridno smo trenirali in se pripravljali, da bi se na tekmovanju izkazali v najboljši luči in pokazali kaj vse smo se naučili. Po tekmovanju smo imeli različne občutke o našem smučanju. Nekateri so izpolnili svoja pričakovanja drugi pa malo manj, saj uspeh ne pride čez noč, uspeh je odraz trdega dela in vztrajnosti. Po malici je sledilo predavanje o splavarjenju na Dravi. Med prostim časom nam je sošolka napovedovala zanimivo prihodnost, seveda za nekatere manj in za nekatere bolj pestro.

Napisale: Nina Cvelbar, Maša Judež in Ema Selak

 

Tretji dan

Brez besed

 

Drugi dan

Prebudili smo se v drugi dan zimske šole v naravi. Imeli smo samopostrežni hotelski zajtrk. Sledila je dopoldanska smuka. Sestradani in utrujeni smo se v času kosila odpravili nazaj k hotelu. Popoldanska smuka je hitro minila po njej pa smo imeli malico. Po krajšem predihu je sledilo spoznavanje o varnosti na smučišču ( FIS pravila). Po okusni večerji smo imeli predavanje o astronomiji, ki je bila poučno in zanimivo. Imeli smo še nekaj prostega časa. V pričakovanju naslednjega dne smo se odpravili v posteljo.

(Misel dneva: Z glavo na smuči.)

Napisale: Maša Judež, Nina Cvelbar in Ema Selak

Prvi dan

Tretjo soboto v mesecu januarju, smo se osmošolci odpravili na zimsko šolo v naravi na Pohorje. Vsak s svojo smučarsko opremo smo se zbrali na šolski avtobusni postaji in se ob 8 uri odpravili proti hotelu Zarja. Po prihodu v hotel smo se razvrstili v sobe in imeli kosilo. Nato pa je napočil čas, da smo obuli smučarske čevlje in jih pripeli na smuči, ter se spustili po snežni strmini s tem pa uradno otvorili šentjernejsko smučarsko šolo v naravi 2022.  Za nekatere je bila to povsem nova izkušnja, vendar tako kot je rekel najin sošolec: vse je enkrat prvič. Po zadnji snežni smuki smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za druženje in igranje družabnih iger. Proti večeru smo se odpravili na nočni pohod, ki ga je vodil domačin gospod Franček, pri katerem smo po večerji imeli krajšo predstavitev o njegovem delu in Pohorju.

Napisali: Nina Cvelbar in Ema Selak, učenki 8.a

_________

Osmošolci sporočajo, da so prispeli na Areh, kjer bodo naslednjih pet dni smučali in izvajali druge aktivnosti zimske šole v naravi.