V petek, 14. 4. 2023, je v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti OI Novo mesto v Kulturnem centru Primoža Trubarja Šentjernej potekalo območno srečanje otroških folklornih skupin Ringaraja 2023.

Na srečanju so se predstavile štiri skupine, ki delujejo v okviru območne izpostave Novo mesto, med njimi tudi šolska OFS Šentlora, ki se je predstavila z novo koreografijo Cvetnik. Tekmovanje je spremljala strokovna spremljevalka Nina Mažgon Mueller, ki je po srečanju vodila razgovore z mentorji skupin in jim podala ocene nastopov. Celoten program je povezovala Neža Cerinšek.

OFS Šentlora se je po mnenju ocenjevalke predstavila z zelo premišljenim programom, ki vključuje ubrano in čisto dvo in triglasno petje, solistični pevski nastop Urbana Martinčiča, suvereno izvedbo godcev na diatonični harmoniki Vida Verbiča in Anžeta Vodopivca, predstavitev zgodbe Cvetnik, ki jo je prepričljivo pripovedoval Vid Rozman, in seveda natančno plesno koreografijo plesalk in plesalcev, ki so plesno in gledališko obvladali odrski prostor.

OFS Šentlora je dosegla regijsko raven in s tem srebrno priznanje, ki ga bo prejela na regijskem srečanju otroških skupin. Le-to bo potekalo 26. aprila 2023 ob 10.30 uri v Domu kulture Brežice, kjer se bo pomerilo 7 izbranih folklornih skupin  Dolenjske, Posavja in Bele krajine. Na regijskem srečanju bosta državna strokovna spremljevalca Mirjam Jelnikar in Tadej Teran izbrala skupino, ki bo dosegla državno raven in se bo predstavila na državnem srečanju otroških folklornih skupin, ki bo potekalo 27. maja v Majšperku.

OFS Šentlora sestavlja 12 plesnih parov: Žana Salobir in Urban Martinčič, Julija Masnik in Gal Švalj Pleskovič, Zarja Kralj in Oto Jurečič, Hana Kržičnik in Vid Rozman, Tisa Bašelj in Lan Črnila, Mia Li Bartol in Luka Krmc, Petra Penca in Jure Grgovič, Ana Sirk in Anže Bevc, Lara Jarkovič in Nika Hosta, Lana Gavrilović in Alexandra Šinkec, Nina Turk in Liza Šinkovec ter Neža Šenica in Tim Blatnik.

Vsem folklornicam in folklornikom čestitam za odličen dosežek ter jim želim še veliko dobre volje za nadaljnje delo.

Mentorica: Maja Miklavž Sintič