V četrtek, 12. decembra 2019, ob 18. uri smo si lahko v prostorih Kulturnega centra Primoža Trubarja ogledali likovno razstavo učencev razredne stopnje z naslovom Svet je kakor ringaraja.

Na začetku prireditve je vse zbrane v avli kulturnega centra pozdravila učiteljica Lucija Kuntarič. Poudarila je, da so učenci tudi letos pokazali svojo izjemno ustvarjalnost in izvirnost, saj je ponovno nastalo veliko odličnih izdelkov, med katerimi je bilo izredno težko izbirati. Sledil je krajši kulturni program, ki so ga pripravili učenci s podružnične šole Orehovica s svojimi mentoricami Mojco Kruh, Katjo Hodnik in Urško Kralj. S pesmimi, ki jih je radostno prepeval otroški pevski zbor iz Orehovice, ter odličnimi interpretacijami Grafenauerjevega Pedenjpeda, ki so ga recitirali in dramsko uprizorili mali kulturniki, smo se podali v razigrani otroški svet, poln domišljije, iger in veselja. V zadnjem delu prireditve so se s svojo plesno točko ob pesmi Srečo ujemi skupine Čuki predstavili še učenci od 2. do 5. razreda, ki obiskujejo plesni krožek, mali kulturniki pa so nas z verzi iz pesmi Novoletna popeljali v čarobni praznični čas.

Na koncu je sledilo še sklepno dejanje prireditve – slavnostno odprtje razstave, za katerega je poskrbela gospa Nina Šalamon, v. d. ravnateljice. S šopkom vrtnic v rokah je pozdravila vse goste v kulturnem centru in jih povabila, da si ogledajo likovne »bisere« mladih umetnikov. Ob tej priložnosti se je zahvalila tudi vsem svojim sodelavcem, učiteljem razredne stopnje, ki s svojim nenehnim trudom in odličnim delom znajo v učencih prebuditi tisto najboljše, zaradi česar nastajajo takšna odlična likovna dela.

Zapisala: Aleksandra Ivanšek