Letošnjim četrtošolcem je v lanskem šolskem letu zaradi razglasitve epidemije odpadla šola v naravi, zato so učenci 4. a, b in c oddelka že izvedli tridnevni plavalni tečaj v Termah Čatež. Nestrpno so pričakovali dneve plavanja in upali, da bo vreme primerno za kopanje.

Učitelji športa so prvi dan preverili predznanje plavanja in učence razvrstili v sedem skupin. Sledilo je prilagajanje na upor vode, potapljanje glave, gledanje pod vodo, učenje ritmičnega izdihavanja v vodo, prilagajanje na plovnost in drsenje na vodi. V naslednjih urah so učenci izpopolnili prsno tehniko plavanja, kravl, skok na glavo in se sproščali ob različnih igrah v vodi. Po vsakodnevnih vajah in učenju so bili učenci najbolj veseli užitkov na toboganu. Zadnji dan je bilo na vrsti preverjanje in razglasitev usvojenih priznanj. Vsi učenci so izpopolnili svoja plavalna znanja.

Zapisala Irena Zagorc

VTISI UČENCEV S PLAVALNEGA TEČAJA

Učenci 4. razreda smo imeli plavalni tečaj. Prvi dan je bilo hladno, voda pa topla, da se je iz nje kar kadilo. Učili smo se plavati žabico in mrtvaka. Zadnji dan je sijalo sonce. Skakali smo v olimpijski bazen. Plavalni tečaj mi bo ostal v spominu za celo življenje.

Anže Vodopivc, 4.a

 

Prvi dan je bil zelo pester. Imeli smo preizkus plavanja. Učitelji so nas razdelili v skupine. Voda je bila zelo topla. Naučili smo se plavati žabico, kravl in mrtvaka. Na koncu smo lahko odšli na tobogane.

Emilija Lauševič, 4.a

 

V Čatež smo se peljali z avtobusom. V bazenih je bila topla voda. Zadnji dan smo imeli preizkus. Usvojili smo lahko bronastega, srebrnega ali zlatega delfinčka. Odšli smo tudi na tobogane. Bili so spektakularni. Strah me je bilo iti na rumeni tobogan, a sem premagal strah in šel. Nikoli ne bom pozabil te dogodivščine.

Erik Zagorc, 4.a

 

Bila sem v drugi skupini in moja učiteljica je bila gospa Neža. Naučila nas je plavati kravl. Na koncu nas je pustila, da smo skakali v vodo in šli na tobogane.  Zelo mi je bil všeč gusarski otok. Škoda, ker je že konec.

Julija Masnik, 4.a

 

Bil sem v najboljši skupini. Veliko sem se naučil. Usvojil sem bronastega in srebrnega, skoraj tudi zlatega delfina. Najbolj mi bo ostalo v spominu, kako smo skakali na glavo.

Urban Košak, 4.a

 

Imela sem se super. Bila sem v prvi skupini. Lepo je bilo, ko smo se igrali in vozili po toboganih. Bili smo tudi v olimpijskem bazenu. Učili smo se plavati prsno, kravl in skakati na glavo.

Zarja Kralj, 4.a

 

Na Čatežu je lepo. Tam imajo olimpijski bazen, gusarski otok, tobogane, bazen z valovi in masažo. V olimpijskem bazenu je bila voda hladna, v vseh ostalih pa topla. Naučil sem se plavati kravl. Skakali smo na glavo in na noge. Tudi potapljal sem se. Na Čatež bom še šel.

Maks Franko, 4.a

 

Na začetku smo se ogreli, nato pa tekli tri kroge okoli bazena. Potem smo plavali do malice. Ko smo pojedli, smo šli nazaj v bazen, na koncu pa še na tobogane. Vsi v skupini smo usvojili srebrnega delfina.

Živa Hudoklin, 4.a

 

V torek smo učenci 4.a, b in c razreda začeli s plavalnim tečajem v Termah Čatež. Ko smo prispeli, so nas učitelji športa testirali in nas razdelili v različne skupine. Začeli smo s plavanjem. Zabavno mi je bilo, ko sem se spuščal po toboganih. Vesel sem bil, ko sem usvojil srebrnega delfinčka. Šel sem se preizkusiti tudi za zlatega delfinčka, a mi na žalost ni uspelo. Všeč mi je bilo tudi, ko smo se učili skakati v vodo. Najboljše pa mi je bilo na gusarskem otoku in počasni reki. Imeli smo se zelo lepo.

Liam Gril, 4. b

 

Tri dni smo bili na plavalnem tečaju. Zjutraj smo se zbrali v razredu in se nato odpeljali v Terme Čatež. Učili smo se plavati žabico in kravl. Ko je bil čas za odmor, smo malicali. Mene, Nastjo, Tima, Santino, Anžeta in Žigo je učila gospa Zdenka. Zadnji dan smo po plavanju odšli še na gusarski otok. Bilo je zelo zabavno. Potem smo odšli še na počasno reko in tobogane. Res je bilo odlično.

Ana Sirk, 4. b

 

Na plavalnem tečaju smo se učili plavati žabico, kravl, hrbtno plavanje in skok v vodo. Zadnji dan sem plaval za srebrnega delfinčka. Potem smo šli še na piratski otok in v počasno reko, moji dve najljubši stvari na Čatežu. Imeli smo se zelo lepo in vsi smo se zelo zabavali.

Gal Švalj Pleskovič, 4. b

 

Prejšnje šolsko leto zaradi covida 19 nismo šli v šolo v naravi, zato smo v torek odšli na plavalni tečaj. Z avtobusom smo se peljali vsaj pol ure. Naš cilj je bil, da pridemo v Terme Čatež. Ko smo prispeli, smo se pripravili za plavanje. Najprej so nas učitelji preizkusili, nato pa razdelili v različne skupine. Moj mentor je bil gospod Kristijan, ki je bil zelo dober učitelj plavanja. Ko so se skupine zbrale, smo odšli v bazene. Učili smo se kravl, žabico in skakati v vodo. Opravili smo tudi preizkus plavanja za srebrnega delfinčka in takrat sem bila kar malce živčna. A opravila sem ga brez težav. Nato sem s prijateljicama odšla na piratski otok in na divjo reko, ki sploh ni bila divja. Zelo sem se zabavala in tega dne ne bom nikoli pozabila.

Leni Gril, 4. b

 

Najprej smo plavali žabico in kravl. Igrali smo se vodne igre, se potapljali in iz bazena pobirali jesenske liste. Zadnji dan sem moral preplavati 50 metrov. Nato smo šli na počasno reko, potem pa še na piratski otok, ki mi je bil zelo všeč. Na koncu sem šel še na dva tobogana. Prvi je bil zelen in je bil zelo hiter. Potem sem šel še na modrega, ki sicer ni tako hiter, je pa dosti daljši. Tam je bil še oranžen tobogan, za katerega sem bil premajhen in nanj nisem šel. Vrnili smo se z avtobusom in mojega doživetja  s plavalnega tečaja je bilo konec.

Damjan Mesojedec, 4. b

 

Z avtobusom smo prišli v Terme Čatež. Oblekli smo se v kopalke in brž šli v bazen. Učili smo se plavati in skakati v vodo. Igrali smo se vodne igre. Potem je bila že malica. Posušili smo se in posladkali. Ko smo se dobro naučili plavati, smo opravili preizkus za zlatega delfinčka. Nato

Ana Bevc, 4. b

 

Prvi dan smo veliko plavali. Drugi dan smo skakali v vodo in se spuščali po toboganih. Najboljši tobogan je bil zelene barve. Zadnji dan mi je bil najbolj všeč. Takrat smo se v vodi igrali petelinji boj, potem pa plavali za delfinčka. Ko smo končali, smo šli na piratski otok in na počasno reko. Čeprav je počasna, smo z napihljivimi obroči tekli po njej.

Jure Grgovič, 4. b

 

Prispeli smo v Terme Čatež in se pripravili na plavanje. Opravili smo preizkus in dobil sem odličnega učitelja g. Kristijana. Naučil sem se bolje plavati žabico, kravl in skakati  na glavico. Užival sem na gusarskem otoku in tudi v počasni reki. Predlagal bom, da gremo še večkrat v Terme Čatež.

Vid Rozman, 4. b

 

Pripovedoval bom o treh dneh v Termah Čatež.

Dva dni smo se učili prsno plavanje, kravl in malo hrbtnega plavanja. Zadnji dan smo plavali in skakali za delfinčka. Dobil sem srebrnega. Na koncu smo šli na mirno reko, gusarski otok in na tobogane. Skupaj z Vorancem sva se spustila po enem od toboganov. Bila sva zelo hitra, bilo je noro.

Oto Jurečič, 4.c

 

Bil je lep sončen dan. Zelo rad sem se potapljal. Všeč mi je bilo, da sem se naučil plavati kravl. Z Otom sem se peljal po toboganu. Drugi dan sem bil petkrat prvi, ko smo tekmovali v kravlu. Skakal sem tudi v globok bazen. Odšel sem na moder tobogan z Žigo in sam na zelenega. Ugotovil sem, da sem dovolj visok za spuščanje po rumeno-oranžnem toboganu, a nisem upal iti nanj. Zadnji dan sem moral plavati 10 minut brez ustavljanja. Bili smo tudi na mirni reki in na piratskem otoku.

Oskar Luštek, 4.c

 

Prvi dan smo se učili plavati z obroči. Po eni uri smo se lahko spuščali po toboganih. Bilo je super. Drugi dan smo šli v bazen z vročo vodo. Tretji dan samo šli v olimpijski bazen. Tam sem osvojil srebrnega delfinčka. Potem smo šli še v počasno reko in na gusarski otok. Bilo je res dobro. Šli smo še na tobogane.

Vid Verbič, 4.c

 

Bili smo na plavalnem tečaju in bilo je zelo zabavno. Zadnji dan na tečaju je bil še posebej zabaven. Usedla sem se na tobogan. Po tem, ko sem se usedla, sem se spomnila, da se je punčka pred mano ulegla in je šla zato hitreje. Jaz sem se že spuščala, in ko sem se hotela pravilno namestiti, sem se začela zibati. Ko sem prišla na dno, mi je šla v ušesa voda. Vprašala sem gospo Viko, kaj naj naredim. Rekla mi je, naj potrkam po ušesu. Rabila sem malo plavanja, da mi je voda stekla ven. Vam je bilo všeč? No, meni je bilo.

Ada Narat, 4.c

 

Opisala bom plavalni tečaj v Čateških Toplicah.

Spuščala sem se po toboganu in bila na piratskem otoku. Bilo je izvrstno. Osvojila sem srebrnega delfinčka. Bili smo v različni bazenih. Imela sem se zelo lepo in bi plavalni tečaj ponovila še enkrat.

Tjaša Lokovšek, 4.c

 

S šolo smo bili v Termah Čatež. Odpravili smo se ob 8.15. Prvi dan smo plavali dvajset metrov za preizkus. Potem so nam določili učitelje. Drugi dan smo plavali z deskami, potem smo odšli na tobogane. Tretji dan smo plavali za delfinčka. Potem smo odšli na počasno reko in še na gusarski otok.

Anže Žagar, 4.c

 

Šli smo v Čatež. Prvi dan so nas preizkusili, kako znamo plavati. Šel sem v skupino gospoda Ognjena. Na koncu dneva smo bili na toboganih. Drugi dan nas je gospod Ognjen naučil plavati kravl in na koncu dneva smo šli spet na tobogane. Tretji dan sem plaval za srebrnega delfinčka. Preostali del dneva pa sem preživel na mirni reki in piratski ladji.

Urban Martinčič, 4.c