Spoštovani starši!

Pa jo, kot najbrž veste že sami, imamo tudi na naši šoli – korono. Včeraj, v nedeljo dopoldne, smo prejeli obvestilo, da je učenka 7. razreda pozitivna.

Skladno s tem smo sprožili protokole obveščanja in ukrepov ter vzpostavili sodelovanje z NIJZ.

Strokovnjaki iz NIJZ je za vse učenke in učence v oddelku ter učitelje, ki so bili v stiku z otroki, izdelali oceno tveganja in sklenil naslednje:

  • Učenci v razredu z okužbo ostanejo v karanteni do 11.10.
  • Zaradi ukrepov, sprejetih protokolov in zaščitnih sredstev učitelji v stiku niso bli neposredno ogroženi.
  • Za učence, njihove družine in učitelje je s strokovnimi napotki poskrbel NIJZ.

Ker v lokalnem okolju že več dni prihaja do povečanja števila okuženih, smo na šoli sprejeli oz. obdržali naslednje ukrepe:

  1. Nošenje mask za vse učitelje ostaja, ne glede na omilitev ukrepov.
  2. Isto velja za učence in učenke med odmori, na hodniku – tako kot do sedaj.
  3. Vse dogovorjene osebne stike – pogovorne ure, roditeljske sestanke, svet staršev in svet zavoda ODPOVEDUJEMO in jih bomo v naslednjem tednu ali dveh izvedli na daljavo – o tem boste ustrezno obveščeni.
  4. Dejavnosti razširjenega programa se bodo izvajale, kolikor je le možno, v enotnih skupinah. Za ta namen bo do preklica prilagojen urnik in izvajalci.
  5. Za otroke v oddelčni karanteni ali izolaciji je vzpostavljen pouk na daljavo. Prav tako pripravljamo načrt za učence drugih oddelkov, ki so v karanteni in ne prisostvujejo pouku.

Prosimo, da skupaj z otroki preverite ali ste obnovili dostop in se prijavili v spletne učilnice, da bo v primeru prehoda oddelka na delo na daljavo, lažje.

Naša temeljna naloga sedaj je, da šola:

  • Izvaja pouk v razredu in tako ohranja osebni stik in kvaliteto pouka.
  • Da s pomočjo preventive ostanemo varno in stabilno okolje za odrasle in otroke.

Prosim vas za sodelovanje in podporo. Veliko truda, sredstev in časa vlagamo za urejanje vseh potrebnih organizacijskih in pedagoških vprašanj, da šola ohranja varnost in visoko raven pedagoškega dela. Le tako otroci in zaposleni niso ogroženi. Vse spremembe stanja pa budno spremljamo in sodelujejo z pristojnimi institucijami.

Pri sebi in članih družine opazujte možne tipične znake. Še posebej je pomembno, da otroka, ki se slabo počuti ali pa kaže kakršne koli znake prehlada, slabosti, vročine, kašlja…. ne pošiljate v šolo. Hkrati vas prosimo, da razrednike nemudoma tudi obvestite o možni odrejeni karanteni ali pozitivnem rezultatu testiranja.

Pazite nase in vse dobro.

ravnatelj Aljoša Šip v imenu kolektiva OŠ Šentjernej