V petek, 12. 6. 2020, smo imeli osmošolci predajo ključa. Na začetku 5. šolske ure smo se odpravili na šolsko igrišče, kjer se je odvijalo dogajanje. Usedli smo se na tribune in ko smo se vsi umirili, se je pričelo.

Učenci 9. a, ki so bili zadnje leto ponosni lastniki ključa, so za nas pripravili tri igre. Prva igra se je imenovala človek ne jezi se. V njej so preverjali naše znanje slovenščine, kemije, zgodovine in geografije. Pri igri so sodelovali trije učenci. Zaradi omejenega časa je bila igra končana predčasno. Zmagovalca so določili tako, da so preverili, kdo je odgovoril na največ pravilnih odgovorov. Zmagal je 8. a, ki ga je zastopal Nejc Žagar. Sledila je druga igra, ki je zahtevala moč oziroma hitrost. Igra se je imenovala skakanje v vrečah. Bila je napeta. Na koncu je zmagal Jan Rešetič in tako ponovno prinesel točko 8. a-oddelku. Končni rezultat je bil v tistem trenutku že znan, a smo se vseeno odločili speljati še tretjo igro. Imenovala se je limbo, od igralcev pa je zahtevala predvsem spretnost. Iz vsakega oddelka sta sodelovala dva učenca. Pri tej igri sta zmagala Klara Škof in Amadej Jamšek iz 8. c.

Novi lastniki ključa smo tako postali učenci 8. a, ki smo morali učencem 9. a obljubiti, da se bomo pridno učili in da ne bomo boljši od njih. Po zaobljubi smo v roke prejeli ključ.

Lucija Rangus in Anja Grubar, 8. a