Učenci šentjernejske osnovne šole in podružnične šole v Orehovici so končno dočakali 24. junij 2019, ko so še zadnjič v šolskem letu 2018/19 sedli v šolske klopi. Od uspešnega šolskega leta so se poslovili s kulturno prireditvijo, katere glavna nit je predstavljala Pavčkova misel: »Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš. Ta svet je lep, če nekoga rad imaš, če stisneš roko komu, ki ga kaj boli. Ta svet je lep, če si človek do ljudi.«

FOTOGRAFIJE

S prireditvijo, ki so jo vodile osmošolke Manca, Nika in Neža ter sedmošolki Alja in Lucija, smo počastili našo prelepo domovino in v naših srcih prebudili številne vrednote, ki so zelo pomembne za obstoj neke države.

Zraven lepih misli in recitacij o naši domovini in prelepi Dolenjski smo lahko na prireditvi prisluhnili tudi mladim saksofonistkam, Otroškemu pevskemu zboru Orehovica in Boomwhachersem iz 5. razreda. Osmošolci, ki obiskujejo Glasbeni projekt, so nas na krilih glasbe popeljali v živahni Rio, otroški in mladinski pevski zbor pa sta v nas prebudila dobro voljo in počitniško vzdušje. Manjkale niso niti plesalke iz 3. in 4. razreda, ki so nas razveselile z dvema plesnima točkama.

Pred odhodom na zaslužene počitnice smo se spomnili še najpomembnejših dosežkov tega šolskega leta. Gospa Nina Šalamon, v. d. ravnateljice OŠ Šentjernej, je vsem tistim učencem od 1. do 9. razreda, ki so se skozi celo šolsko leto še posebej trudili in svoje dosežke okronali s številnimi priznanji, podelila nagrade ravnateljice, nagrade učiteljskega zbora in priznanja šolske skupnosti. Nagrado ravnateljice so prejeli štirje učenci: Martin Hosta iz 1. a, Luka Barbič iz 4. d ter Jan Zupančič in Tim Narat iz 8. a.

Prireditev smo zaključili še s plesno točko, v kateri smo zaplesali vsi učenci in učitelji šole, ob koncu pesmi pa so večnamenski prostor OŠ Šentjernej napolnila papirnata letala v barvi naše zastave – v beli, modri in rdeči.

Zapisala: Aleksandra Ivanšek, knjižničarka