V četrtek, 21. aprila 2022, smo v OŠ Šentjernej obeležili zaključek bralne značke. Po dveletnem premoru smo za 527 učencev, od tega 25 »zlatih bralcev«, pripravili zaključno prireditev z gostjo. Naše vestne bralce je obiskala pesnica, pisateljica in gledališka igralka Nataša Konc Lorenzutti.

Bralna značka je najstarejša oblika spodbujanja branja v prostem času. Že od samega začetka (od leta 1960) je kot dopolnilo k pouku in oblikuje dobre bralce. V naši šoli bralno značko organiziramo že 55 let zapovrstjo. Vse naše učence, ki so v letošnjem šolskem letu opravili bralno značko, pa smo nagradili z zaključno prireditvijo in obiskom avtorice knjig za otroke in odrasle Natašo Konc Lorenzutti. Predstavila se nam je s kamišibajem ter nas s pripovedovanjem zgodb iz svojih knjig popeljala v domišljijski svet. Odgovorila je na mnoga vprašanja, ki so se učencem porajala med branjem njenih del. Po zaključku pa so mladi novinarji z gostjo opravili tudi kratek intervju.

Prireditev smo popestrili z nastopom pevskega zbora naših najmlajših, ki so se predstavili s tremi pesmicami in ob tej priložnosti prvič nastopili pred publiko.

Prireditev nam bo ostala v lepem spominu ter nas navdihovala za nova branja ter spoznanja …