Moj prvi teden učenja na daljavo je bil zelo zanimiv. Najprej sploh nisem vedela, kako se pride do spletne učilnice. Potem pa sem končno pod zavihkom Učenci videla napis Spletna učilnica. Prijaviti se ni bilo težko. Naslednji dan sem komaj čakala, da pogledam vanjo, a prišlo je do zapletov pri klepetalnici in obvestilih. Na srečo je potem prišla mami, ki je vse uredila. Naslednje dni je šlo vse kot po maslu. Učenje na daljavo je naporno. Pogrešam staro šolo, najbolj pa prijateljice.

Živa Zagorc, 4. a

Zaradi virusa so zaprli vse šole in od takrat dalje se učimo doma. Najprej sem se privajal, a zdaj je lahko. Včasih se ne morem prijaviti v spletno učilnico, da bi pogledal, kaj je za nalogo, zato sem malo jezen. Jaz bi raje delal v šoli, ampak je dobro tudi doma. Velikokrat grem na sprehod. Upam, da se bomo kmalu vrnili v šolo.

Tim Zagorc, 4. a

Učenje na daljavo mi je zelo všeč. Moti me, ker si moram računalnik deliti z mamico, ki tudi dela od doma. Učenje je zabavno. Pri delu sem včasih jezna, včasih pa potrpežljiva. V tem času se mi je zgodilo veliko zabavnega. Prosti čas preživljam v hiši, saj sem alergična na cvetni prah in zato kašljam in težko diham.

Mila Sofrić, 4. a

Zaradi korona virusa smo ostali doma. Po elektronski pošti sem dobila geslo za vstop v spletno učilnico. Moj dan zdaj poteka malo drugače in hitreje. Vsak dan dlje spim in ko se zbudim, najprej pojem zajtrk in pogledam na računalnik, kakšne naloge sem dobila. Naloge vedno rešim pravočasno. Po nekaj dneh sem ugotovila, da je takšen pouk manj zanimiv, saj ni učiteljičine razlage, prav tako pa pogrešam prijatelje in prijateljice.

Zala Pucelj, 4. a

Pri nas doma smo morali na novo napeljati vse žice, da smo lahko priklopili računalnik. V sredo zjutraj sem se hotel prijaviti v spletno učilnico, vendar sem imel težave. Šele zvečer sem lahko pogledal, kaj je za domačo nalogo. Bilo je je kar veliko. Sedaj mi gre že bolje in sproti veliko naredim. Spletno učenje mi ni všeč, ker pogrešam svoje sošolce.

Tilen Selko, 4. a

Ko sem izvedel, da se bodo šole zaprle zaradi virusa, sem bil na nek način vesel. Zaradi neuspešne prve prijave en teden nisem počel nič. Mislil sem, da nimam nalog. A ko je prišel petek, mi je bilo že čudno. Takrat je moja mami dobila sporočilo, da nisem prijavljen. Bil sem zmeden. V sporočilu je pisalo, da nismo izpolnili ankete. Ko jo je mami izpolnila, sem prišel do nalog na računalniku. Zelo sem bil jezen. V soboto in nedeljo sem naredil vse in potem sem delal sproti.

Nejc Mikec, 4. a

Sredi marca smo šolarji zaradi korona virusa ostali doma. Prvi teden je bil zelo naporen. Učno gradivo smo dobili preko računalnika. Najtežje je bilo priti do gradiva zaradi gesel. Vsega nisem mogel narediti v enem dnevu. Dopoldne sem bil zunaj, popoldne pa sem delal za šolo. Pri učenju na daljavo mi je najbolj všeč klepetalnica. Pogrešam prijatelje.

Urban Hudoklin, 4. a

Prvi teden šolanja na daljavo je minil zelo počasi. Bila sem žalostna, ker nisem mogla videti prijateljev. Ker smo potrebovali varstvo za mlajšo sestrico, smo bili pri babi. Na začetku smo imeli malo težav z internetom. Zjutraj sem najprej pogledala, kaj moram delati. Spletna učilnica je zame velika izkušnja. Všeč pa mi je, da sem zvečer lahko dlje pokonci in da lahko klepetamo v spletni učilnici.

Lara Hudoklin, 4. a

V prvem tednu učenja na daljavo pri nas ni delovala povezava. V četrtek je g. Cerinšek uredil, da smo se lahko prijavili v spletno učilnico. Težko je bilo delati naloge, ker nisem dobila razlage učiteljice. Domače naloge delam redno in sproti, želim pa si, da se čim prej vidimo s sošolci.

Nina Zore, 4. a

Sprva sem imel nekaj težav pri vstopu v spletno učilnico, a mi je pomagala mamica. Vsi predmeti mi grejo dobro in tako sem na tekočem s snovjo. Navodila za posamezni predmet si natisem, potem pa grem v svojo sobo, kjer delam naloge. Veliko nalog je tudi preko spletnih povezav, zato mi mamica dovoli, da sem več časa na računalniku. Večkrat se po telefonu slišim s sošolcema. Popoldneve preživljam zunaj, kjer opravim še naloge za šport. Prav tako kolesarim, tekam, igram košarko … V prostem času sem pomagal barvati les, pobiral sem storže okrog hiše in pomagal mamici v vrtu. Z bratcem sva začela graditi hišico na drevesu. Upam, da jo bova kmalu dokončala. Proti večeru vadim klavir. Pogrešam šolo in prijatelje. Upam, da to hitro mine.

Aljaž Martinčič, 4. c

Moje učenje poteka tako, da najprej pogledam oddajo Izodrom. Nato se v svoji sobi prijavim v spletno učilnico. Tam preberem navodila za delo in jih rešim. Moja starša pa imata vlogo, da preverjata, če sem naloge opravila pravilno in v celoti. Včasih se mi zgodi, da imam težave z računalnikom pri vpisu ali pri novi snovi, ki je ne razumem. Potem brez skrbi vprašam starša ali pišem učiteljici. Učenje je zelo zabavno. Počutim se odlično, le včasih mi je dolgčas in pogrešam prijateljice. Všeč mi je tudi, ker sem doma z družino in se mi ni potrebno voziti z avtom in vstajati ob zgodnjih urah. V tem tednu sem doživela veliko zabavnega. Rada imam sprehode in igro v gozdu, opazovanje prelepih cvetlic in podrtih dreves, ki so jih poglodali bobri. Večino prostega časa preživim zunaj na sprehodih, skačem po trampolinu in igram košarko. Gledam tudi izobraževalne oddaje, telovadim in igram namizne igre. Takega učenja ne bi imela ves čas, saj bi pogrešala prijateljice in bila prikrajšana za druge dragocene izkušnje, ki jih lahko pridobiš le, kadar si zares z učitelji in prijatelji.

Brina Bobič, 4. c

Učenje na daljavo mi ni ravno všeč, saj se mi zdi, da delam več, kot sem v šoli. Všeč mi je delo na računalniku. Do zdaj ga nisem uporabljal tako pogosto. Mami me je naučila, da znam sam odpreti naloge in natisniti, kar je potrebno. Naloge rešujem večinoma sam. Pogrešam družbo, saj ne smem niti k prijateljem. Rad bi šel kdaj na šolsko igrišče igrat košarko in nogomet. Dobro, da živimo v hiši, da grem lahko na dvorišče. Učenje na daljavo je zanimivo, bi pa raje hodil v šolo.

Klemen Žur, 4. c

Letošnje leto je nekaj posebnega. Pojavil se je nov virus. Zelo je nalezljiv, zato so se šole zaprle in učimo se na daljavo. Dnevi med tednom potekajo bolj ali manj enako. Počakam, da se na internetu naložijo šolske obveznosti, nato pa se hitro lotim dela. Najprej rešim matematiko, ker mi je najljubša. Med reševanjem se sprašujem, če nam ne nalagajo več dela, kot ga imamo v času rednega pouka. Po šolskem delu pomagam mamici pri pripravi kosila, nato pa je čas za ustvarjanje, kar je moje najljubše opravilo. Dnevi so sicer zanimivi, vendar ne tako kot v šoli. Pogrešam sošolce in sošolke.

Ema Krhin, 4. c

Moj prvi teden učenja na daljavo je bil poln težav. Prva dva dni nam ni delal internet. V sredo pa sva se z mamico končno uspeli prijaviti v spletno učilnico. Tako me je v četrtek dopoldne že čakalo polno nalog za cel teden po urniku. V četrtek in petek sem se naučil prijave v spletno učilnico. Mamica mi je pokazala, kako si ikone prilepim na namizje, da lahko do njih dostopam lažje in bolj enostavno. Sedaj, ko mi gre že tekoče, ne potrebujem več pomoči in samostojno delam naloge. Zelo sem vesel, da sem se naučil sam uporabljati računalnik in spletne učilnice.

Vid Sebanc, 4. c

Skupaj z mamico pogledava, kaj je za nalogo in natisneva liste. Potem se lotim reševanja nalog, ki jih znam. Tiste, ki jih ne znam, pa mi pomaga rešiti brat Jan. Ko naredim vso nalogo, se lotim še spletnih nalog Moja matematika na računalniku, ki so zelo zabavne in zanimive. Največ težav mi dela angleščina, saj zelo pogrešam razlago. Med prostim časom pa gledam televizijo, se igram z lego kockami in brcam žogo. Komaj čakam, da bo ta virus minil, da se bom spet lahko vsepovsod gibal in da se bo spet začela normalna šola. Pogrešam že prijatelje in učiteljevo dobro razlago.

Matic Ambrožič, 4. c

Zjutraj vstanem ob sedmi uri, pojem zajtrk in si natisnem liste za delo pri vseh predmetih. Večino dela za šolo opravim sama, nekaj pa tudi vprašam starše. Pri delu imam tudi težave, ki mi jih starši pomagajo  razjasniti. Ker imata tudi onadva službene obveznosti, moram na pomoč večkrat čakati. To mi ni všeč. Včasih mi pri delu pomaga moja super sestra.

Žana Jurše. 4. b

Največ težav imam pri slovenščini, ker je veliko pisanja in sestavljanja doživljajev. Ampak se trudim in mi gre že veliko bolje. Najbolj pogrešam prijatelje in odmore. Ker je bilo prejšnji teden vroče, sem se veliko gibal zunaj. Z bratcem Martinom sem igral nogomet, vozil sem traktor in s česalom česal travnike. Na to sem ponosen, ker sem nekaj časa delal sam. Sicer je doma dobro. Zdi pa se mi, da moram doma delati več kot v šoli. Čez čas se utrudim in sem malo tečen. Upam, da bom ostal zdrav in da se kmalu spet vidimo.

Anton Trbanc, 4. b

Učenci smo že drugi teden doma. Učimo se na daljavo. Z bratom Maksom sva osnovnošolca, starejši brat pa je v prvem letniku zdravstvene šole. Vsi trije imamo en računalnik. Zjutraj, ko vstanemo, si pripravimo zajtrk, pospravimo sobe in določimo vrstni red za  delo z računalnikom in tako za pouk na daljavo. Naloge delamo sproti tako, kot bi bili v šoli. Prepisujemo, izpolnjujemo, vadimo in se tudi hecamo. Na veliko srečo imamo doma mamico, ki skrbi za nas. Kontrolira nas, da česa ne pozabimo. Vsak dan nam pripravi slastno kosilo, kar naročimo. Odpadejo pa sladkarije, ker ne gre nič v trgovino zaradi virusa. Ves čas nas tudi opozarja, da si moramo umivati roke. Speče nam pecivo ali zavitek in skuha puding. Popoldne se z bratoma igram na dvorišču. Običajno igramo košarko. Prvi teden je bilo luštno. Vse popoldneve smo preživeli na vrtu. Na gredice smo dali kompost ter posejali in posadili zelenjavo. Pred tem smo en dan odšli peš v naš gozd. Seveda pa ostane tudi čas za televizijo. Rad pogledam serijo Divjina v srcu, katera mi je zelo všeč. To je prava sprostitev.  Z nami živita tudi dedek in babica, ki sta starejša, zato moramo nanju še bolj paziti, da ne zbolita. Težko razumeta, da se šolamo, kljub temu da so šole zaprte.  Vsi se držimo navodil, ki jih slišimo pri poročilih. Zavedam se, da smo doma zato, ker nam ni vseeno za naše prijatelje, sošolce, sodelavce in ostale.

Leon Franko, 4. b

Zaradi virusa so zaprli nekatere službe in vse šole. Najprej sem bil zelo vesel, ker šole ne bo več. Zdaj pa razmišljam o tem, če se bo pouk lahko podaljšal še čez poletje in tako uničil moje zaslužene počitnice. Zelo sem jezen in žalosten. Šola na daljavo mi je všeč, ker delamo z računalniki, ki jih obožujem.

Tim Zagorc, 4. b

Če pri angleščini česa ne razumem, mi pogosto pomaga moja mami. Seveda mi pomaga tudi pri ostalih predmetih. Imam pa več časa, da dokončam naloge in večkrat si lahko vzamem odmor.  Všeč so mi zanimivi kvizi za različne predmete. Naučila sem se tudi sama narediti PowerPoint in uporabljati Word. Delo na daljavo poteka kar dobro. Malo pa vseeno pogrešam prijatelje. Tiste, ki imajo telefon, lahko pokličem ali jim pišem, ostalim pa na žalost ne.

Maša Černe, 4. b

Delo poteka preko računalnika. Zjutraj zgodaj vstanem in se uredim. Ko sem urejena, grem do računalnika in pogledam, kaj moram narediti tisti dan. Delo mi gre zelo dobro. V prostem času berem in gledam televizijo. Zelo rada pomagam tudi mami v kuhinji. Naredili sva domač kvas. Vsako jutro ga ‘nahraniva’.

Patricija Pirnar, 4. b

Zaradi preprečevanja okužbe s korona virusom so se s ponedeljkom, 16. 3. 2020, do nadaljnjega zaprli vzgojno-izobraževalni zavodi. Tudi na podružnični šoli Orehovica je steklo poučevanje na daljavo. Ker je poučevanje na daljavo nekaj novega tako za nas učence kot za učitelje, se najprej nismo zavedali, kako bo vse skupaj potekalo.

Učitelji nam poskušajo zagotoviti čim bolj nemoteno delo. Učno snov nam želijo približati na razumljiv način, veliko pa nam pri delu pomagajo naši starši. Prvi dan učenja na daljavo smo vstopili v spletne učilnice in pričeli s šolskim delom. Zaradi preobremenjenosti sistema smo imeli občasno težave. Sistem je deloval zelo počasi ali pa je prišlo celo do prekinitve. Naša razredničarka nam je prve dni navodila za delo in naloge pošiljala po elektronski pošti. Povedati moram, da je bila vsebina nalog kar obsežna. Hitro sem se zavedala, da moram k usvajanju znanja in reševanju nalog pristopiti hitro in zelo resno. Vsak dan sem sproti spremljala vsa obvestila in navodila razredničarke in na spletni strani šole predelala učno gradivo. Pri delu so mi pomagali in me usmerjali tudi starši in sestra. Za utrjevanje snovi sem se potrudila in reševala še dodatne naloge na spletnih straneh, ki so nam jih predlagale učiteljice. Poleg vseh šolskih obveznostih sem se v preteklem tednu veliko gibala tudi v naravi na svežem zraku. Vreme je bilo lepo in toplo. Vsak dan sem šla na dolg sprehod s kužkom, s sestro Klaro pa sva tekali. Popoldne sem pomagala staršem na vrtu. Sadili smo krompir, čebulo in urejali okolico. Z mamico sem šla v vinograd nabirat regrat, pomagala pa sem ji tudi pripraviti kosilo.

Prvi teden pouka na daljavo je za nami. Zavedam se, da je za uspešno delo na daljavo zelo pomembno sodelovanje učencev, učiteljev in staršev. Tako kot je sistem počasi stekel in začel nemoteno delovati, je tudi nam učencem takšno delo z vsakim dnem lažje. Velika zahvala za ves trud in pomoč pri delu pa seveda gre našim učiteljem, ki nas pri našem delu vsakodnevno usmerjajo in nas spodbujajo z lepimi mislimi.

Žana Salobir, 4. d