V soboto, 9. aprila 2022, je naša navdušena ekipa Roostersev že ob pol šestih zjutraj na avtobusni postaji pri šoli čakala na avtobus in na gimnazijsko ekipo Rising Keltsi. Skupaj smo odšli v Celje na regijski turnir FIRST LEGO Lige 2021/22 CARGO CONNECT, na katerem je sodelovalo 14 ekip. Kljub zamudi avtobusa smo pravočasno prispeli v Celje. Na začetku smo bili malo zaskrbljeni, a smo hitro spoznali še ostale ekipe in se začeli pripravljati na predstavitev ter vožnjo robotkov. Prva vožnja nam ni uspela najbolje, a smo se vseeno hitro lotili reševanja problema robotka in naslednji dve vožnji odvozili veliko bolje. Kmalu je sledila predstavitev projekta, kjer smo spoznali ocenjevalce za tehnični intervju, vrednote in projektni del. Ko smo prišli v sobo, so nam zastavili nalogo, naj iz nekaj kock sestavimo kolikor se da visok stolp. Za tem smo začeli s predstavitvijo projekta, kar smo opravili zelo dobro. Pri tehničnem intervjuju smo se spoprijeli z zelo zahtevnim ocenjevalcem, ki nam je zastavil nekaj težjih in »zafrknjenih« zapletenih vprašanj. Lan je še zadnjič pognal robotka in uspelo nam je …  Pri vrednotah pa smo opisali potek našega sodelovanja in dela v sezoni 2021/2022  FLL CARGO CONNECT – PREVOZ BLAGA. Po opravljenih predstavitvah nam je vsem malo odleglo, saj je bila večina dela za nami in smo se odpravili na kosilo na I. OŠ Celje. Tja nas je pospremil bivši FLL-jevec iz ekipe Black & White. Po kosilu smo si najprej malo odpočili, nato pa smo se pripravili na zadnjo vožnjo robotkov. Sledilo je nestrpno pričakovanje razglasitve rezultatov, a tudi to smo dočakali. Potem pa …, veliko veselje, saj smo dosegli takojšno uvrstitev v FINALE TEKMOVANJA in s tem tudi vstopnico na odprto državno prvenstvo 2021/22 FIRST LEGO League Challenge Adria, ki bo 14. maja na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Naš odličen dosežek smo seveda takoj sporočili tudi ostalim članom naše ekipe, ki so morali zaradi bolezni ostati doma. Tudi oni so se našega uspeha zelo razveselili.

Čeprav smo bili utrujeni, smo že na poti domov razmišljali o nadgradnji in izboljšavah našega projekta.

Preživeli smo zelo lep dan, za nami pa je tudi zelo dragocena izkušnja, ki nam bo ostala v lepem spominu.

Zapisali:
Ekipa Roosters: Vid Beguš, Lan Cvelbar, Enja Hočevar, Ožbej Hosta, Matija Hodnik, Zoja Jurečič, Aleksander in Teodor Kirar z mladim mentorjem Nacetom Gorencem in mentorico Slavico Jordan.