četrtek

Tudi danes smo se  prebudili v sončno jutro. Tisti najbolj zagnani so že na vse zgodaj tekli do morja in nazaj. V zraku je ves dan dišalo po morju in pečenih sardonih. Očistili, spekli in pojedli smo jih sami. Popoldan pa smo obiskali vrtni center kaktusov in se naučili nekaj novega o njihovi vzgoji.  Ali ste vedeli, da na svetu obstaja več kot 4000 vrst kaktusov?? Ker je bil to naš zadnji večer tu, smo ga še posebej namenili dobremu počutju in našim zadnjim skupnim trenutkom. Ples, glasba, šale in pesem so zaokrožile naše skupno bivanje tu. Svet je tvoj je odzvanjalo v naših ušesih, ko se je naselje potapljalo v miren spanec zadnje noči v naselju. Bilo nam je lepo in toplo pri srcu.

sreda

Zbudili smo se v sončno jutro. Nekateri so ga začeli z jutranjim tekom do morja. Pred nami nov dan in nova doživetja. Brez omamnih dišav in soli seveda na Primorskem ne gre in da bomo v prihodnjih nočeh mirno spali in da bomo šolsko leto končali s samimi odličnimi ocenami, smo si izdelali prav posebne čarobne vrečke. Napolnili smo jih z pravo primorsko soljo in posušeno sivko. Ooooo šivanje!! To pa je nekaterim delalo težave!! Vendar mi se ne predamo kar tako in prav vsak od nas si je sešil to čudežno vrečko. Popoldan pa: koooončno morska obala in raziskovanje vsega živega na njej. Pretaknili smo vsako luknjo, pokukali pod vsako skalo in našli marsikaj zanimivega. Pa seveda plavanje, plavanje, plavanje. Pravijo naši učitelji, da smo vsak dan boljši. Večer je zaključil sladoled.

torek

Po deževni noči smo se prebudili v topel in sončen dan. Po zajtrku smo že pohiteli na plavanje ali v literarno-likovno  delavnico. Nov dan, novi izzivi, nova znanja. Pisali smo raznovrstna sporočila domačim, veliko razmišljali kdo smo in česa si želimo, obiskali forma-vivo in za nekaj časa pozabili na vid in uporabljali vsa naša druga čutila. Dan je bil sončen in topel in kar vabil je na skupne igre. Polni novih spoznanj, preplavanih metrov, zadovoljni in utrujeni smo zvečer hitro zaspali.

ponedeljek

V velikem pričakovanju nove pustolovščine smo v ponedeljek zjutraj za sabo pustili Šentjernej, starše, prijatelje in se odpeljali proti Primorski.

Pot nam je minila hitro in v dobrem razpoloženju. Težav na cesti ni bilo, zato smo srečno prišli na cilj. Pričakalo nas je toplo sonce, modro nebo, v daljavi morje in prijazno osebje našega novega doma naslednjih pet dni.

Veliko časa za spoznavanje okolice nismo imeli, saj je bilo potrebno postlati postelje, urediti omarice in hitro na kosilo. Bil je že skrajni čas, saj smo bili že pošteno lačni. Popoldan pa plavanje in raziskovanje okolice na prav poseben način. Dan je zelo hitro minil in zvečer smo utrujeni kmalu zaspali.

_____

Učenci 3. a in 3. b so srečno prispeli v CŠOD Burja Seča. Veseli, zadovoljni in polni pričakovanj.