Petek, 15. november 2019, je bil za prvošolce OŠ Šentjernej in podružnične šole Orehovica poseben dan, saj so bili sprejeti v šolsko skupnost. Kulturne prireditve, ki je ob 11. uri potekala v kinodvorani matične šole, so se poleg prvošolcev udeležili tudi predstavniki vseh razredov šolske skupnosti, gospa ravnateljica Nina Šalamon, pomočnik ravnateljice Boštjan Tomazin in nekateri učitelji.

Krajši kulturni program so pričele učenke 3. in 4. razreda, ki so pod mentorstvom Žive Gregorčič zaplesale ob pesmi Señorita v izvedbi Shawna Mendesa in Camile Cabello.

V nadaljevanju je vse zbrane v dvorani, še posebej pa prvošolce, nagovorila Alja Sinrajh, učenka 8. b razreda in predsednica šolske skupnosti.

Na oder je prišla tudi gospa ravnateljica Nina Šalamon. V svojem nagovoru je poudarila pomembne vrednote, kot sta medsebojno sodelovanje in spoštovanje, ter izrazila navdušenje nad tem, da bodo prvošolci z današnjim dnem postali del velike šolske skupnosti, ki šteje 717 učencev.

Sledila je maorska ljudska pesem Hoki hoki, ki so jo pod mentorstvom učiteljice glasbene umetnosti Silvije Švelc zapeli tretješolci iz otroškega pevskega zbora. Predsednica šolske skupnosti je nato vse prvošolce povabila k zaobljubi. Z njo so obljubili, da se bodo pridno učili, upoštevali šolska pravila, si med seboj pomagali in spoštovali učitelje.

V naslednji točki so se vsem zbranim v dvorani predstavili učenci od 2. do 5. razreda podružnične šole Orehovica, ki so pod mentorstvom učiteljice Urške Kralj zaplesali ob pesmi Srečo ujemi skupine Čuki.

V nadaljevanju programa so predstavniki posameznih oddelkov 1. razredov prevzeli mape, v katere bodo učenci v času osnovnošolskega šolanja shranjevali svoja spričevala, pohvale in priznanja.

Kulturni program se je zaključil z dvema instrumentalnima točkama. Učenci 6. b razreda so na Orffova glasbila in boomwackerse zaigrali melodijo ljudske pesmi En hribček bom kupil. Devetošolci so z boomwackersi zaigrali instrumentalno glasbo pesmi Eda Sheerana Shape ob you, osmošolci pa so to glasbo popestrili s telesnimi gibi (body music).

Program za kulturno prireditev sta oblikovali učiteljici Andreja Hvalec Žitnik in Jasmina Grubar Butara.

Zapisala: Aleksandra Ivanšek