V dneh od 24. do 27. maja 2021 smo dobili nove člane šolske skupnosti. Prvošolčki, ki so bili navdušeni nad sprejemom v skupnost vseh učencev in učenk Osnovne šole Šentjernej, so si ogledali kulturno prireditev, ki so jo pripravili učenci podružnične šole Osnovne šole Orehovica. Zatem so vstali in za menoj, predstavnico šolske skupnosti, ponovili zaobljubo. Obljubili so, da se bodo pridno učili, da bodo upoštevali šolska pravila, si med seboj pomagali ter da bodo spoštovali učitelje. Vsak prvošolček/prvošolka je dobil/a tudi mapo z zaobljubo in seznamom sošolk ter sošolcev, v katero bo lahko shranjeval/a svoja spričevala, pohvale in priznanja, ki jih bo prejel/a v naslednjih letih osnovnošolskega šolanja. Ob glasbi so za učiteljicama preskočili vrv kot simbol skoka v pravo šolo odgovornosti, sodelovanja, spoštovanja, znanja in dobrega počutja.

Prvošolčki bi bili v šolsko skupnost sprejeti že ob začetku šolskega leta, vendar so nam dogodek preprečili ukrepi za zajezitev širjenja korona virusa. Zaradi teh razlogov smo jih sprejeli v vsakem razredu posebej, v Šentjerneju in v podružnični šoli Orehovica.

Predstavnica šolske skupnosti, Alja Sinrajh, mentorici šolske skupnosti Andreja Hvalec Žitnik in Jasmina Grubar Butara ter vsi ostali člani vsem novim članom iskreno čestitamo ter jim želimo veliko dobro opravljenih izzivov in uspehov na njihovi poti do znanja.

Alja Sinrajh, 9. b