Včeraj se je v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu zaključilo 58. srečanja najmlajših filmskih in video ustvarjalcev Slovenije. Glede na bogat nabor kar 62 filmskih stvaritev, ki so bile letos prijavljene na srečanje, se po mnenju selektorice režiserke Kaye Tokuhisa, najdejo zelo raznovrstni žanri, od klasične digitalne animacije do poetičnih in dokumentarnih filmov, ekranizacij pravljic, grozljivk in ustvarjalnih stop-motion animacij ter igranih filmov. Pri izboru se je osredotočila tako na tehnično izvedbo, kot tudi vsebino, pri čemer se vsak od 22 izbranih filmov ponaša z edinstveno perspektivo, močno sporočilnostjo ter priča o pristnosti mladih ustvarjalcev. Vsem izbranim filmom, njihovim ustvarjalcem in mentorjem so bile podeljene zlate plakete. Nagrado publike po mnenju otroške žirije pa je prejel film Mrtve barve, v produkciji Luksuz produkcija iz Krškega. Ob srečanju je za več kot osemdeset mladih filmarjev potekalo več filmskih delavnic po mentorstvom Janje Kosi, Andreje Goetz, Matjaža Jamnika, Vida Uršiča in Darka Sinka.

Izjemno smo ponosni, da je bil na državno srečanje izbran tudi film PLAMEN UPANJA, ki so ga ustvarili osnovnošolski otroci na delavnici JSKD pod mentorstvom Jelene Dragutinović in Janje Kosi.

OŠ Šentjernej so zastopali učenci:  Vid Beguš, Ana Bevc, Matic Cafuta, Leni Gril, Luka Kopina, Liam Rok Matičevič, Vid Snedec in Neža Šenica.

Čestitke in zahvala vsem udeležencem izbranih filmov, soustvarili smo krasen dogodek s prikazom najboljše filmske ustvarjalnosti otrok.