Ekipa 5 učencev OŠ Šentjernej (Neli Hočevar, Teodor Kirar, Amadej Rešetič, Matic Cafuta in Aljaž Martinčič) so se v petek, 10. novembra, in v soboto, 11. novembra 2023, udeležili Startup vikenda 2023, ki je potekal na OŠ Šmarjeta. Ob pomoči šolskih podjetniških mentorjev in mentorja s strani Razvojnega centra Novo mesto, gospoda Marka Vukobrata, so učenci dolenjskih osnovnih in srednjih šol razvijali svojo podjetniško idejo.

Program je vseboval različna predavanja, s pomočjo katerih so učenci spoznali posamezne segmente poslovnega načrta. Izhajali so iz problema, ki so ga zaznali v svojem okolju, in ga raziskali. Raziskali so tudi trg, postavili poslovni model, ga preizkusili in naredili prototipe (spletno stran, logotipe …) ter idejo predstavili komisiji. Ekipa tokrat ni posegla po nagradah, je pa pridobila osnovna znanja o podjetništvu in skupnem druženju.

STARTUP vikend je finančno podprt s strani javne agencije Spirit. Naša šola je pri izvedbi sodelovala s Konzorcijem OŠ Šmarjeta in Razvojnim centrom Novo mesto.