Letošnje geslo Tedna otroka je bilo »Zakaji in zatoji radovednosti«. Na Osnovni šoli Šentjernej smo v tem tednu iskali odgovore na mnogotera vprašanja. V ponedeljek smo preko šolskega radia zaslišali znano kikirikanje petelinčka, ki napoveduje radijsko oddajo in dobili navodila, da se vsak razred poenoti z enim vprašanjem, ki zanima vse učence. Nato smo se zbrali v jedilnici, kjer smo na liste zapisana vprašanja obesili na pano in povabili drug drugega, da na njih odgovorimo. Nekateri so vprašanja vzeli resno in iskali odgovore na njih. Da bi jih izvedeli, smo se v petek v atriju zbrali vsi učenci in učitelji šole ter prisluhnili »zatojem« na naše »zakaje«. Teden otroka smo zaključili tudi s skupno pesmijo Gradimo prijateljstvo, ki smo jo zapeli v različnih jezikih.

V petek smo predstavniki šolske skupnosti obiskali tudi župana Jožeta Simončiča, ki nas je povabil na pogovor o šoli in o občini.

Ker se učitelji zavedamo pomena Tedna otroka, smo za učence pripravili tudi številne dejavnosti: dneve dejavnosti, poligone v telovadnici, glasbene želje in gibalne minutke po šolskem radiu, jedilnik malic in kosil smo prilagodili želji učencev in še mnogo več.

Naj živi radovednost!

Foto- in video utrinke z dogodkov ob dnevu otroka si lahko ogledate v galeriji.

David Dobravc in Andreja Hvalec Žitnik,
mentorja šolske skupnosti OŠ Šentjernej