Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila v več kot 192 državah. Je praznik vsakega, ki živi, diha, hodi, ki ljubi naravo in jo spoštuje.
Vsi učenci 6. in 7. razreda so SVETOVNI DAN ZEMLJE praznovali tako, da so imeli v četrtek, 22. aprila 2021, tehniški dan, v okviru katerega so razmišljali, kaj lahko sami storimo, da pripomoremo k upočasnjevanju podnebnih sprememb. Poglabljali smo okoljsko in podnebno pismenost ter s tem opominjali, da si moramo vsi vsak dan prizadevati za zdravo okolje, ki je bolj prijazno svetu, ter da Zemljine gostoljubnosti ne izkoriščamo, izčrpavamo in uničujemo.
Včasih se zdi, da se tega vse premalo zavedamo, zato so priložnosti, kot je mednarodni dan Zemlje, odlične, da se spomnimo, kako pomembno je, da za našo Zemljo poskrbimo in da vsak posameznik lahko prispeva kamenček v mozaik zdravega in lepega planeta.

Učenci so v ta namen izdelovali izdelke iz odpadne embalaže, ki so jim dali nov način uporabe. Izdelovali so različne igrače iz valovite lepenke, papirnata letala, hologram iz prozorne folije, podstavke za skodelico iz starega časopisnega ali reklamnega papirja, slikali so po odsluženih steklenicah ter opominjali na pomen čebel in ohranjanje našega okolja.

Zapisala: Slavica Jordan