Novica na spletni strani krka.si

V sodelovanju s Pokroviteljskim odborom KRKE, tovarne zdravil, d.d., Novo mesto so učenci od 1. do 5. razreda v mesecu februarju izdelovali voščilnice ob dnevu žena.

Učenci in učenke na matični šoli in na podružnici so izdelali več kot 250 voščilnic, te pa so nato predstavniki podjetja KRKA odnesli v Dom starejših občanov Novo mesto ter jih razdelili vsem njihovim varovankam.

Ela Pungerčar, 5.b:

»Ob sredah je na urniku 5 .b likovna umetnost. V večini se jo vsi učenci razveselimo. Likovna umetnost pa je bila v sredo, 22. februarja 2023, drugačna.

Ustvarjali smo z dobrim namenom. Obiskala nas je gospa Sandra Ulčnik Gruban. Skupaj smo ustvarjali voščilnice za starostnike. Iz različnih papirjev in materialov smo izdelali unikatne voščilnice. Ko smo zdravi in imamo ob sebi družino, pogosto pozabimo, da ni za vse tako. Veliko ljudi je osamljenih, ker nimajo ob sebi več nikogar ali pa so njihovi družinski člani preveč zaposleni ter zanje nimajo časa. Nekateri so bolni in težko skrbijo zase ter si težko najdejo družbo. Zato je pomembno, da ne pozabimo na ljudi, ki nimajo take sreče kot mi. Njim majhna pozornost, kot je voščilnica, pomeni zalo veliko. Dober občutek je, ko veš, da boš nekomu polepšal dan, teden ali celo mesec. Hvala gospe Sandri, da si je vzela čas za skupno ustvarjanje voščilnic in nas spomnila, da je pomembna pomoč drugim.«

Koordinatorici: Sandra Ulčnik Gruban in Jerneja Bevc