Imel sem se zelo lepo. Potok je žuborel, ptički so čivkali in dišalo je po regratovih cvetovih.

                                                                                  (Aljaž, 4. c)

Na pohod sem se odpravil z mami in psičko Lucy. Po tej poti se sprehajamo vsak dan, danes pa smo šli nekoliko dlje. Opravili smo vse naloge, ki so bile potrebne. Nadihal sem se svežega zraka in okrepil svoja pljuča. Rad grem ven z Lucy, da raziskujeva ob in v potoku.

(Klemen, 4. c)

Hodila sem po poljskih poteh. Videla sem veliko podlesnih vetrnic, trobentic, narcis, marjetic, srhkodlakavih vijolic  in veliko smrek, hrastov in bukev ter ogromno bršljana. Okrog mene so letali metulji, čebele in mušice. Med potjo sem ocenila višino smreke in razdaljo med dvema drevesoma in nisem se veliko zmotila. Prehodila sem osem kilometrov.

(Ariana, 4. c)

Na pohod smo odšli iz Dolenjega Vrhpolja čez Dolge njive do Kartuzije Pleterje, nato pa v Drčo. Tam smo imeli počitek in malico (jabolka, lešnike in vodo). Imeli smo prečudovit razgled na samostan Pleterje in pa res nepozaben mir in žvrgolenje ptic.

(Lana, 4. c)

Z mami sva na pohod odšli v bližnji gozd, nato pa po drugi strani čez cel travnik. Poslušala sem petje ptic, vohala sveži zrak in opazovala prečudovito naravo. Pri merjenju razdalje med dvema drevesoma sem kar uganila. Ocenila sem 9 m, izmerila pa 9 m 82 cm. Lepo je bilo na svežem zraku.

(Iris, 4. c)

Z babico in bratcem smo se odpravili proti Krki. Na njej sta bila dva prečudovita laboda. Slišala sem ptice, čebele, muhe in šumenje vode. Videla sem veliko različnih cvetic, največ pa regrata. Na poti domov smo šli mimo opazovalnice za lovce. Bil je lep dan in počutila sem se odlično.

(Tjaša, 4. c)

Odpravili smo se na Mihovo. Med potjo sem se obmetaval z listjem in z žepnim nožkom rezal palico. Pri plezanju na velik hrib so se mi noge kar zapletale. Navzdol sem dirkal in padel, zato so se mi smejali. Našli smo orlovo perje. Splezal sem tudi na veliko podrto drevo. Športni dan mi je bil zelo všeč.

(Vid Snedec, 4. c)

Ko je mamica prišla iz službe, sva šla v gozd. S sabo sva vzela psičko Luno in sadno malico. V gozdu sva slišala petje ptičkov in šelestenje suhih listov po tleh. Z mamico sva v tišini opazovala drevesa. Izmeril sem debelino izbranega drevesa. Nameril sem 127 cm. Najbližje drevo je bilo oddaljeno 250 cm. Na poti domov sva se ustavila še pri ribniku. Ta naloga je bila najboljša, naj bo takih čim več.

(Miha Cimerman, 4. a)

Na pohod sem šla z babi in mojima bratcema. Šli smo do gradu Prežek, ki se nahaja v bližini Cerovega Loga. Odpravili smo se dopoldne. V nahrbtnik smo si naložili malico, podlago za sedenje, meter, mapo in svinčnik. Višino drevesa, ki sem ga izbrala, sem ocenila na 20 m. Razdaljo med dvema drevesoma sem ocenila na 6 m, v resnici pa je merila 5 m. Z očmi sem videla zelenje, grad in veliko dreves. Z ušesi sem poslušala čivkanje ptic, z nosom pa vohala svež zrak. Krepila sem si pljuča. S kožo sem zaznala, da mi je bilo v senci mrzlo, s prsti pa sem otipala, da je drevesna skorja hrapava. Doživela sem zelo lep dan. Upam, da bomo večkrat ponovili tak pohod.

(Živa Zagorc, 4. a)

Na pohod sem šla že ob devetih zjutraj z mamico in psičko Loti. Šli sva iz Gorenjega Vrhpolja do potoka Kobila, nato pa v Novo goro in nazaj. S seboj sem vzela podlago za sedenje in meter. Na travniku sem zavohala travo, začutila sem žgečkanje trave, slišala sem ptice, okusila pa nisem nič. Ocenila sem, da je razdalja med drevesoma 1 m, ko pa sem jo izmerila, je bila 1 m 5 dm. To pomeni, da sem se zmotila za 50 cm. Na soncu je bilo toplo in prijetno.

(Lara Zagorc, 4. a)

V gozdu sem se zelo zabaval. Izmeril sem razdaljo med drevesi. Opazoval sem naravo in poslušal ptičje petje. V vodi pa sem opazil žabja jajčeca.

(Lovro Berzin, 4. a)

Odkrila sem les, kamne, tekočih snovi pa ne. Izmerila sem razdaljo med drevesoma, ki je bila 3 m, kolikor je dolg meter.

                                                    (Mila Sofrić, 4. a)

 

Na poti sem videla veliko zanimivosti: jamo pod drevesom, vodni hram, hišo, krito s slamo, in past za lubadarje. Imela sem se zelo lepo.

(Zala Pucelj, 4. a)

Odšel sem do opazovalnice, kjer sem opazoval svojo vas in od koder je lep razgled na Gorjance.

(Tilen Selko, 4. a)

Včeraj sva z mami odšli na Sv. Miklavž. Bilo je super. Zaznavali sva naravo. Čutili sva mraz, veter, pa tudi sonček. Slišali sva žvrgolenje ptic in veter. Ker je bil sončen dan, sva imeli lep razgled na Šentjernej. Srečali nisva nikogar. Pred kočo na igrišču sva izmerili razdaljo med dvema drevesoma. Razdalja je bila pet metrov in sedemdeset centimetrov. Ribnik je bil zamrznjen. Spustili sva se v dolino. Ob potoku Pendirjevka sva si zapeli Kekčevo pesem.

(Maja, 4. d)

Bil je lep sončen dan. S sestro Klaro sva se s kolesom odpeljali do bližnjega gozda, kjer je tudi nogometno igrišče. Ob igrišču teče potok. Zelo rada se ustavim na lesenem mostičku. Tudi tokrat sem se malo ustavila in uživala v naravi. Poslušala sem petje ptic, žuborenje vode, šumenje listov … Opazovala sem travo, gozd, cvetlice. Kako vse zeleni in cveti. Narava se prebuja, ptice se vračajo iz toplih krajev. Nisem pa pozabila na našo nalogo. Ocenjevala sem višino dreves in razdaljo med njimi. Potem pa sem razdaljo preverila še z metrom. S sestro sva med potepanjem prepevali pesmi in se smejali. Skupaj sva preživeli lep dan in zelo sva se imeli lepo.

(Žana, 4. d)

Športni dan je bil zelo zabaven, pustolovski, športen, zanimiv, gibljiv in poučen … Upam, da bomo imeli še kakšen tak dan!

(Eva, 4. d)

Včeraj sva z mami šli na pohod do cerkve na Tolstem vrhu. Nabrala sem cvetlice, najbolj dišijo divje češnje. Naredili sva venček iz marjetic za v lase.

(Karolina, 4. d)

Športni dan na daljavo mi je bil všeč. S sabo sem vzel meter, da sem izmeril razdaljo med drevesoma. Opazoval sem naravo, se podil in igral z mojim psom Bingom, včasih ga kličemo Aron. Tekel sem po gozdu z mojim bratcem Anžetom in mojo mamico. Veliko časa sem bil zunaj. Upam, da se bo tak dan še kdaj ponovil.

Gašper Pavlič, 4. b

S sestro sva odšli na bližnji travnik, kjer sem opazovala prebujanje narave. Trava že dobiva pravo zeleno barvo, drevesa svoje prve listke, nekatere travniške cvetlice pa že cvetijo. Ptički lepo žvrgolijo. Lepo je bilo. Okrog mene je bilo vse mirno, obdajalo me je le ozračje, ki je prijetno dišalo. Videla sem več trdnih snovi (drevje, kamenje …) kot tekočih (le potok).  Z metrom sem izmerila razdaljo med dvema drevesoma ob potoku Kaluder. Ta je bila 121 cm, čeprav sem ocenila da je 150 cm. Višino drevesa pa sem ocenila na 4 m. Pogrešala sem sošolce in učiteljico, saj bi skupaj zagotovo zapeli kakšno veselo pesem.

Ula Selak, 4. b

Na pohodu je bilo dobro, a naporno. Všeč mi je bil pomladni vonj, močno pa sem čutil veter. Ocenil sem, da je drevo (hrast) visoko okoli 15 metrov, tako je rekel tudi ati. Razdalja med dvema drevesoma je bila 3,5 metra (350 cm). V naravi sem opazil več trdnih snovi, tekoča je bila le reka Krka.

Najbolj zanimiva sta bila štorklja in štrk, ki sta poiskala svoje gnezdo na drogu. Zadnji del poti do hiše sem štel korake, naštel sem jih 407.

Anton Trbanc, 4. b

Videli sva veliko rastlin, žuželk in pajkov. Najbolj me je presenetilo, ko sem opazila kar nekaj dreves, ki so jih obgrizli bobri. Žalostna pa sem bila, ko sem videla veliko smeti v grmovju in na bregu. Odločila sem se, da bom naslednjič vzela vrečko in rokavice ter jih pobrala. Na poti nazaj sem šla še v gozd in izmerila razdaljo med drevesoma. Ko sem merila, me je prestrašil divji zajec.

Patricija Pirnar, 4. b

Z bratom sva se odpravila na pohod. Odšla sva na hipodrom. Slikala sem konje in še veliko drugih stvari. Izmerila sem tudi, koliko je bila razdalja med dvema drevesoma. Rezultat je bil 1 m 55 cm. Jaz sem mislila, da bo rezultat 1 m 15 cm. Ko sva bila blizu doma, sva začela tekmovati. Vse do doma sva tekla. Nejc me je premagal. V kuhinji je moja mami že okraševala torto za moj rojstni dan.

Maša Černe, 4. b

Športni dan sem izvedel v popoldanskem času. Ko smo prišli do Krke, sem takoj opazil otok. Bil je čudovit. Pogovarjali smo se, na kakšen način bi lahko prišli do njega. Opazovali smo tudi globino vode. Voda je bila čista, zato smo v njej lahko videli nekaj rib in trave. Potem sem opazil še tunel bobrov, po katerem se spuščajo v reko Krko. Zdel se mi je zelo zanimiv in prvič sem videl kaj takšnega.

Nejc Fabjan, 4. b