V torek, 17. 5. 2022, so se učenci, ki so vseh devet let tekmovali za bralno značko, udeležili zaključne prireditve za zlate bralce, tj. osnovnošolce, ki so vseh devet let brali za bralno značko. Dogodek je potekal v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu. Kar 25 naših zlatih bralcev je v dar dobilo knjigo Damijana Šinigoja Kjer veter spi.

Naši letošnji zlati bralci so: Špela Rukše, Luka Črnila, Klara Drečnik, Ula Grgovič, Bor Jerele, Manca, Marlin, Tia Strommer, Svit Pečnik, Neža Martinčič, Marcel Črtalič, Gal Šurla, Brina Jurše, Miha Pavlič, Matej Selko, Žiga Zupančič, Saša Kmetič, Tjaša Jurečič, Tilen Furar, Lucija Golobič, Ožbej Hosta, Hana Perše, Rok Pirnar, Lan Cvelbar, Zoja Špilar, Žana Mikec.

Program je povezovala predsednica Društva DPM Mojca Marjeta Ferkolj Smolič, v uvodnem delu pa je zbrane nagovorila podžupanja MO Novo mesto Sara Tomšič, ki je čestitala bralcem in jim zaželela, da bi jih knjige spremljale vse življenje. Glavna gostja prireditve Irena Potočar Papež pa je mladim med drugim spregovorila o življenjski prelomnici, pred katero se nahajajo, ter o tem, kako pomembno je, da vedo, kdo so in kaj si v življenju želijo. Prireditev sta popestrila učenca Glasbene šole Marjana Kozine s harmoniko.

Našim zlatim bralcev iskreno čestitamo in želimo še mnogo prebranih knjig ter odkrivanja neskončnih literarnih svetov.