V torek, 15. junija 2021, se je z zaključno prireditvijo od osnovne šole poslovilo 75 učencev 9. razreda. Valeta je potekala v Kulturnem centru Primoža Trubarja, na njej pa so bili poleg devetošolcev prisotni njihovi starši, zdajšnji in nekateri nekdanji razredniki, predstavnika vodstva šole ter župan Občine Šentjernej.

»Zaključujemo pomembno poglavje svojega življenja, ki nam bo za vedno ostalo v spominu,« je v uvodnem nagovoru dejala devetošolka Anja Grubar, medtem ko so v nadaljevanju prireditve učenci nanizali vrsto prijetnih šolskih dogodkov od vstopa v prvi razred do danes.

Mlade je nagovoril župan Občine Šentjernej Jože Simončič, preko video nagovora pa jih je pozdravil tudi ravnatelj šole Aljoša Šip in jim zaželel, da bi sledili svojim ciljem in ostali zvesti sebi.

Na valeti so devetnajstim učencem, ki so vseh devet let šolanja dosegali odlične učne dosežke, podelili nagrade ravnatelja. Program so popestrile zabavne predstavitve oddelkov, glasbene točke, ples ter recitacije pesmi pesnika Ferija Lainščka. Na koncu so se devetošolci zahvalili učiteljem, vodstvu šole in staršem za pomoč ter potrpežljivost pri doseganju osnovnošolskih ciljev, prireditev pa so sklenili s pesmijo Ne bom pozabil na stare čase.

 

Jožica Kocjan