10. junija 2022 so se devetošolci na valeti slavnostno poslovili od osnovnošolskih klopi in vseh zaposlenih na OŠ Šentjernej.
Osrednja nit prireditve je bila sreča. Ravnatelj gospod Aljoša Šip in župan Občine Šentjernej Jože Simončič sta jim še zadnjič spregovorila spodbudne besede.
Za uspešno prehojeno osnovnošolsko pot so ravnatelj in razredniki Roman Turk, Klavdija Kranjec in Slavica Jordan podelili nagrade učencem, ki so bili še posebej marljivi in vztrajni pri doseganju svojih ciljev. Podeljenih je bilo devetnajst nagrad ravnatelja. Prejeli so jih Klara Drečnik, Ula Grgovič, Aleksander Kirar, Manca Marlin Tia Strommer, Marcel Črtalič, Brina Jurše, Neža Martinčič, Hana Perše, Petra Vidovič, Lan Cvelbar, Lucija Golobič, Enja Hočevar, Ožbej Hosta, Lana Hudoklin, Tjaša Jurečič, Peter Martinčič, Žana Mikec in Zoja Špilar. Podelile so se tudi nagrade učiteljskega zbora, ki so jih prejeli: Sofija Korenič, Tim Vintar, Žiga Zupančič in Tilen Furar ter Neja Župan. Najboljši športnik je bil Tim Vintar, najboljša športnica je bila Tia Strommer, naj športni razred pa je postal 9. c.


Učenci, ki so šolski prag prvič prestopili leta 2013, so v obliki kronike strnili osnovnošolske spomine, nato pa so se na zelo zabaven in zanimiv način predstavili z videoposnetki in na odru.
Zahvalili so se vsem, ki so jih spremljali na osnovnošolski poti – vodstvu šole, učiteljem, tehničnemu kadru in staršem ­­– za usmerjanje na pravo pot, vzgojo, učenje, podporo in trud. Vsi ti so jim položili temelje za prihodnost.
Na koncu so skupaj zapeli pesem Mirana Rudna z naslovom Sreča in odplesali nekaj plesov.
Iz vsega srca vsem devetošolcem želimo, da ostanejo odločni, pogumni, ponosni in plemeniti in da cenijo sebe in tiste, ki so prispevali k temu, da jih drugi cenijo.

Slavica Jordan