V petek smo spoznavali obnovljive vire energije. Praktično smo izvedli poskuse (elektrolizer, vodikov pogon-gorivna celica) in sestavili klopotec. Zabavali smo se z ekipnimi in povezovalnimi športnimi igrami na prostem (disk golf, štrbunk, namizni tenis, mini golf, košarka, nogomet, zip line …), večer pa smo si popestrili z medsebojnim spoznavanjem in druženjem preko socialnih iger.

V soboto smo s pomočjo aplikacije Stop motion na tabličnih računalnikih pripravili scenarije in izdelali risanke v skupinah. Pri tem smo uporabljali naravne materiali iz okolice doma. Nastale so zelo domiselne risanke. Spoznali smo, kako so si pastirji včasih na paši krajšali čas s preprostimi igračami, ki so jih izdelali sami. Igre smo tudi preizkusili. Nato smo zakurili ogenj in izdelali oglje, s katerim smo se nato tudi preizkusili v risanju. Čakanje na avtobus smo si popestrili s športnimi in socialnimi igrami. Polni novih doživetij in vtisom smo se zadovoljni vračali domov in sklenili, da bomo podoben tabor organizirali tudi v naslednjem letu. 

________

Obveščamo vas, da smo srečno prispeli v Cšod Lipa Črmošnjice, kjer se bomo v okviru vikend tabora za nadarjene in vedoželjne učence učili in ustvarjali danes in jutri. Se že veselimo novih znanj in izkušenj.