OBVESTILO – POVRATEK IZ ŠOLE V NARAVI

Učenci sedmih razredov se bodo iz zimske šole v naravi na šolsko avtobusno postajo predvidoma vrnili med 16.30 in 17. uro.

Zgodnje jutro nas je zbudilo s prijetno napetostjo, saj smo vedeli, da nas čaka dan, poln smučarskih užitkov. Po okusnem zajtrku smo se odpravili na smučišče, kjer nas je čakal pester program, pripravljen s strani naših odličnih učiteljev.

Po ogrevanju smo se podali na smučarske proge, kjer smo se posvetili različnim vajam in tehnikam smučanja. Ob 12.00 smo se vrnili v hotel, kjer nas je čakalo okusno kosilo in malo oddiha.

Po počitku smo se ponovno odpravili na smučišče, kjer smo nadaljevali z vadbo in nekaterim skupinam omogočili prosto smučanje. Ko smo se vrnili v hotel, nas je čakala okusna malica in čas za pospravljanje sob.

Sledila je zabavna intelektualna preizkušnja – kviz Male sive celice, ki ga je pripravil učitelj g. Darko. Tema kviza je bila osredotočena na varnost na smučišču in bonton.

Po kvizu smo se zbrali pri večerji, ki je bila okusna. Sledil je čas za sproščeno druženje, nato pa podelitev priznanj vsem udeležencem za njihov trud in dosežke.

Za čudovit zaključek dneva smo se podali na poslovilno zabavo, kjer smo se ob glasbi in plesu še zadnjič veselili skupnih trenutkov.

In ko je napočil večer, smo se z nasmehom na obrazu odpravili k počitku, polni nepozabnih spominov in prijetne utrujenosti.

Valentinovo in smučanje

Danes, 14. februarja, smo se zbudili v čarobnem valentinovem jutru in se odpravili na nepozabno smučarsko avanturo. Po okusnem zajtrku smo se odpravili na smučišče, kjer smo se razdelili v skupine glede na naše smučarsko znanje.

Začetniki so začeli s preprostimi progami, postopoma pa so napredovali na zahtevnejše ter se spoprijeli s težjimi vajami. Tisti, ki že odlično obvladajo smučanje, so se nemudoma podali na najzahtevnejše proge, kjer so izpopolnjevali svoje spretnosti.

Po intenzivnem dopoldanskem smučanju nas je avtobus popeljal nazaj v hotel, kjer smo si privoščili okusno kosilo. Sledil je sproščujoč popoldanski počitek, nato pa smo se spet zagnano odpravili nazaj na smučišče.

Naša popoldanska druženja so bila namenjena izboljševanju našega smučarskega znanja, kjer smo s pomočjo inštruktorjev pridobivali nove veščine.

Zvečer pa nas čaka posebno presenečenje – valentinov ples! Po večerji se bomo zbrali in skupaj ustvarili nepozaben večer, poln plesa, smeha in druženja.

Veselimo se nadaljevanja naše smučarske dogodivščine in romantičnega valentinovega večera!

Torek – drugi dan šole v naravi: aktivnosti, učenje in zabava

Danes je bil drugi dan naše šole v naravi, poln zanimivih dogodkov in aktivnosti! Zgodaj zjutraj smo se prebudili polni energije in skupaj pospravili svoje sobe, saj smo vedeli, da bo gospod Ognjen pregledoval, kako skrbimo za naše bivalne prostore. Po tem smo se odpravili na zajtrk, polni pričakovanj za nov dan.

Po okrepčilnem obroku smo se odpravili na smučišče. Nekateri med nami so se povzpeli na sedežnico, medtem ko so se drugi odločili za vožnjo na jurčku. Po navdušujočem dopoldanskem smučanju smo se vrnili v kočo, kjer nas je čakalo okusno kosilo. Imeli smo krajši počitek, nato pa smo se ponovno podali na smučišče, kjer smo preživeli še nekaj čudovitih ur na snegu.

Po napornem dnevu smo se vrnili v naše sobe, kjer smo si privoščili zaslužen počitek. Ponovno smo poskrbeli za urejenost prostorov, saj nam je bilo mar za skupno udobje in urejenost. Pred večerjo smo imeli priložnost prisluhniti predavanju o FIS-pravilih, kar nam bo zagotovo koristilo pri smučanju v prihodnosti.

Za konec dneva nas čaka posebna zabava – ples v maskah in disko! Komaj čakamo, da se prepustimo glasbi in plesu ter tako še bolj povežemo med seboj. Želimo si, da bi se imeli fantastično vse do petka, ko se bo naša pustolovščina žal zaključila.

Do sedaj smo se imeli nepozabno in prepričani smo, da nas čaka še veliko čudovitih trenutkov!

Nepozaben dan na smučanju in opazovanje zvezd

Danes je bil za nas sedmošolce šentjernejske osnovne šole poseben dan. Zjutraj ob 8. uri smo se zbrali pred šolo in se odpravili v dolgo pričakovano zimsko šolo v naravi.

Po približno treh urah na poti smo končno prispeli na naš cilj ob 11. uri. Najprej smo si privoščili okusno kosilo, da smo dobili energijo za popoldanske aktivnosti. Nato smo se odpravili na smučišče, kjer smo se razdelili v skupine in preizkusili svoje smučarske spretnosti. Smučali smo do 16. ure.

Po smučanju smo se vrnili nazaj v hotel, kjer nas je čakala okusna malica. Ampak to še ni bil konec našega razburljivega dneva! Nato smo se odpravili na pohod, kjer smo imeli priložnost opazovati čudovite zvezde na meglenem nebu. Bili smo osupli nad lepoto vesolja, ki smo jo imeli priložnost doživeti.

Po pohodu smo se vrnili v hotel, kjer nas je čakala večerja. Medtem ko smo uživali v okusnih jedeh, smo imeli tudi priložnost prisluhniti zanimivemu predavanju o vesolju. Bilo je izredno poučno in navdihujoče, saj smo izvedeli veliko zanimivih dejstev o nebesnih telesih.

Zadovoljni in polni nepozabnih spominov smo se nato odpravili v postelje, kjer smo sanjali o novih dogodivščinah, ki nas še čakajo.