Zimska šola v naravi – Areh, 27.–31. 1. 2020

Četrtek

Zjutraj smo se zbudili v nov sončen dan. Sneg se je začel topiti, vreme je bilo lepše. Po okusnem zajtrku smo se odpravili na dopoldansko smuko. Sneg je bil odličen. Po tri urnem smučanju smo se popolnoma izmučeni odpravili v hotel, kjer nas je čakalo kosilo. Sledila je tekma v veleslalomu. Med dekleti je zmagala Enja Hočevar  s časom 17,94 s, drugo mesto (19,12 s) je zasedla Lana Hudoklin, Manca Marlin pa je osvojila 3. mesto (20,21 s). Med dečki se je najbolje odrezal Peter Martinčič s časom 18,23 s, 2. mesto (18,92 s) je zasedel Lan Cvelbar, 3. mesto (19,58 s) pa Gal Šurla. Obiskal nas je tudi čarovnik Grega, ki nam je razkril nekaj trikov. Sledila je večerja, nato pa smo nadaljevali program s predstavitvijo sob. Predstavili smo se na veliko različnih načinov. Ob tem smo se zelo zabavali in tudi nekaj naučili. Sosednja šola, ki je prav tako v hotelu Zarja, nas je naučila veliko novih besed v njihovem narečju. Sledil je še prijateljski ples. Mislimo, da se naša šola v naravi zelo lepo zaključuje in nam bo ostala v prelepem spominu.

Brina Jurše, 7. b, Peter Martinčič, 7. c

 

Sreda

Zgodaj zjutraj smo se zbudili v popolno snežno idilo. Razveselili smo se kar desetih centimetrov snega. Po zajtrku je tako sledilo zabavno kepanje, potem pa smo se odpravili na smučišče. Ker je bilo na smučišču veliko naravnega snega, je bilo odlično smučati. Sneg je bil popoln za smučanje. Po kosilu smo se morali kmalu obleči v smučarsko opremo, saj smo se hitro odpravili nazaj na smučišče. Po končanem smučanju so nas pošteno bolele noge. Po malici smo imeli prosti čas, nato pa še smučarski kviz. Bil je zelo zanimiv in napet, saj je bila ekipa iz naše šole zelo uspešna in je porazila ekipo iz sosednje šole. Po kvizu smo bili zelo vznemirjeni, saj je sledil žreb številk za jutrišnjo tekmo veleslaloma. Sledila je večerja, nato pa še predavanje o planinstvu. Ob koncu dneva smo bili vsi zelo utrujeni, saj je bil dan zelo naporen. To noč smo zaspali v velikem pričakovanju naslednjega zabavnega dne, bili pa smo tudi nestrpni zaradi jutrišnjega smučarskega tekmovanja.

Lan Cvelbar, Saša Kmetič, Nejc Cimerman, 7. c

Torek

Prebudili smo se v mrzlo in vetrovno jutro. Bili smo zelo utrujeni, saj smo se zbudili že ob 7.00. Po zajtrku smo se uredili in pospravili sobe, ki so jih učitelji ocenili. Z avtobusom smo se odpravili na jutranjo smuko. Sneg je bil zelo težak in moker (južen). Ob 12. uri smo imeli odlično kosilo. Sledil je prosti čas. Ob 14. uri smo se hitro »skobacali« na avtobus ter odhiteli nazaj na smučišče. Zgodilo se je kar nekaj nerodnih padcev. Čez kakšno uro se je pooblačilo. Začelo je deževati in pihati. Zato so se učitelji odločili, da odidemo nazaj v hotel Zarja. Ker smo predčasno končali, smo imeli veliko prostega časa. Ko smo pojedli malico, je sledilo predavanje o splavarjih (flosarjih), zvečer pa so nas poučili še o varnosti na smučišču in FIS pravilih. Opazili smo, da je začelo snežiti. V eni uri je zapadlo 5 cm snega. Ker je bil že čas za spanje, smo se uredili. Spat smo se odpravili ob 22. uri. Zaspali smo v velikem upanju po večji količini snega.

Lan Cvelbar, Saša Kmetič, Nejc Cimerman, 7. c

Ponedeljek

Ob 8. uri zjutraj smo iz meglenega Šentjerneja odrinili proti hotelu Zarja. Ko smo po treh urah vožnje le prispeli na cilj, sta nas pričakala sonce in prekrasen razgled. Ker smo bili zelo vznemirjeni, kako izgledajo sobe, nam ni bilo težko zložiti prtljage iz avtobusa. Ko smo končno potešili svojo radovednost, smo po krajšem počitku v sobah v ogromni jedilnici pojedli kosilo. Sledil je krajši odmor, nato pa smo se polni navdušenja in energije odpeljali proti smučišču. Tam so nas razdelili v skupine glede na naše že pridobljeno znanje. Na smučišču smo preživeli dve zabavni in razburljivi uri, ki sta prehitro minili in že smo se odpravili nazaj proti hotelu. Pojedli smo zasluženo malico in imeli kratek počitek. Nato smo se odpravili na nočni pohod, kjer nam je gospa razložila nekaj stvari o zvezdah. Bilo je zelo zanimivo in poučno. Po večerji smo imeli še predavanje o vesolju. Nato smo se utrujeni odpravili v sobe in pripravili za spanje. Dan je bil poln zabave in veselega vzdušja.

Aleksandra Črtalič, Petra Vidovič in Sofija Korenič, 7. b

 

Sedmošolci so prispeli v šolo v naravi na Areh, kjer so že pričeli z aktivnostmi po programu.

 

Spoštovani starši,

ponovno vas obveščam, da bomo v ponedeljek, 27. 1. 2020, odšli v šolo v naravi ob 8.00 z avtobusne postaje za osnovno šolo. Učenci naj pridejo na postajo najkasneje ob 7.50. Bodite pozorni na ustrezno parkiranje. Zlaganje opreme na avtobus prepustite šoferju in učiteljem spremljevalcem!

Natančno preberite seznam opreme in poskrbite, da bodo imeli učenci vse kar potrebujejo za  bivanje v šoli v naravi.

Zloženka

O našem prihodu boste obveščeni na šolski spletni strani.

Za nujne primere bomo dosegljivi na šolskem telefonu: 031 744 433

Lepo vas pozdravljam,
Kristijan Kralj, prof.