V četrtek, 23. 2. 2023, je na naši šoli potekalo četrtfinalno odbojkarsko tekmovanje za uvrstitev v polfinale, na katerem so se pomerile OŠ Tržišče, OŠ Danile Kumar ter OŠ Šentjernej. Našo ekipo so zastopali fantje iz 8. in 9 razreda. To so Gal Hudoklin, Nik Kotar, Emanuel Izak Bauman, Peter Bregar, Urban Kadivnik, Izak Kruh, Gašper Uhernik, Lovro Kralj, Jan Tomič, Luka Busar, Rok Dvojmoč, Leon Gorišek, Nejc Penca in Gašper Rangus. Njihov trener je učitelj Boštjan Tomazin.

Tekmovanje je bilo napeto. V prvi tekmi so igrali učenci iz OŠ Šentjernej proti učencem iz OŠ Tržišče. V prvem setu je bila ekipa iz OŠ Tržišče na začetku v vodstvu, a so jih naši fantje hitro dohiteli in na koncu slavili zmago. Pri drugem setu niso bili tako uspešni, zato je zmagala nasprotna ekipa, v tretjem setu pa so zopet zmagali naši tekmovalci.

V drugi tekmi sta tekmovali ekipi iz OŠ Tržišče in OŠ Danile Kumar. Igrali sta dva seta in v obeh setih je bila uspešnejša OŠ Tržišče.

V zadnji tekmi so se pomerili tekmovalci iz OŠ Danile Kumar in OŠ Šentjernej. Igrali so dva seta. V prvem setu je z velikim vodstvom zmagala naša šola. Zadnji set je bil zelo napet. Naši fantje so pokazali boljšo zbranost, zato so zmagali. K zmagi pa smo pripomogli tudi učenci in učitelji z močnim navijanjem.

Po tekmi sva se pogovarjali s člani šolske ekipe, ki so nama povedali, da so na svoje igranje zelo ponosni. Poudarili so, da je bilo tekmovanje napeto in da je bila konkurenca velika. Dejali so, da so uvrstitev v polfinale pričakovali, pričakujejo pa tudi uvrstitev v finale.

Naši ekipi za odličen dosežek čestitamo! Držimo pesti, da bodo zmago slavili tudi na naslednji stopnji tekmovanja.

                                                                                                    Besedilo: Nika Grubar in Ella Cimerman, 8. c