V ponedeljek, 11. 10. 2021, smo se  petošolci odpravili v šolo v naravi. Polni pričakovanj smo se zbrali na šolski avtobusni postaji in se odpravili proti Štajerski. Ogledali smo si znamenitosti Maribora in se popeljali s turističnim vlakom.

Po ogledu štajerske prestolnice smo se z avtobusom odpravili proti Hočkemu Pohorju. Razgibana cesta nas je pripeljala do hotela Zarja. Navdušila nas je debela snežna odeja. Sledila je namestitev v sobe, zatem smo imeli okusno kosilo in kasneje še večerni pohod.

Bivanje na Pohorju je bilo zapolnjeno z zanimivim naravoslovno obarvanim programom.

Ogledali smo si pohorske slapove, se orientirali v naravi, spoznavali živalstvo in  različne drevesne vrste. Povzpeli smo se na Areh, si ogledali cerkev sv. Areha in Ruško kočo, z vzpenjačo smo se spustili v Maribor, izvedeli veliko zanimivega o Zlati lisici.

Večere so nam zapolnili planinec, lovec s svojim bogatim znanjem o živalih, ki ga je podkrepil z nagačenimi živalmi, in hudomušni splavar z doživeto predstavitvijo svoje dejavnosti.

V posebno veselje nam je bilo izdelovanje škratovih hišk. Skrivnostna pripoved o pohorskih gozdnih škratih nas je povsem prevzela. Polni zanosa in ustvarjalnosti smo uživali v izdelavi bivakov. Škrati so naš trud nagradili z bonboni.

Šolo v naravi smo zaključili z zabavnim večerom. Vsaka soba se je predstavila s svojim programom. Predstavitve so iz nas izvabile veliko smeha in dobre volje.

V petek smo polni  prijetnih vtisov sedli na avtobus in se zadovoljni odpeljali domov.