Na začetku leta smo dobili možnost za prijavo na različne delavnice.

Primož in Anže Bevc, Svit Rangus, Julijan Muren, Izak Ambrožič, Pika Zupančič, Dominik Drobež, Matija Hodnik in Gašper Rangus smo se prijavili na 3D tiskanje in načrtovanje. Bila je dobra izbira, saj je bilo zelo zabavno in smo se veliko, veliko, veliko naučili.

V ponedeljek, 19. februarja, smo se zbrali ob 13.30. Načrtovali smo žeton za nakupovalni voziček in enega natisnili. Ob 15.30 smo končali. Naslednji dan smo načrtovali obesek za ključe, ki se tiska približno 15 minut, in vrtavko, ki se tiska približno 2 uri in pol, ter natisnili žetone. V sredo smo veliko tiskali in smo bili zelo nestrpni v pozitivnem smislu, saj smo komaj čakali, da se je izdelek natisnil. Tudi načrtovanje je bilo zabavno in poučno. Načrtovali smo v programu Onshape. Ko smo končali, smo načrtovan izdelek poslali našim mentorjem, ge. Jožici Knez, ge. Slavici Jordan in g. Marjanu Cerinšku. Oni so izdelek prenesli v program Cura in ga tam pripravili za tiskanje s 3D tiskalnikom. Nato se je izdelek natisnil. V teh treh dneh smo se veliko naučili in začeli načrtovati izdelek že sami.
Ni nam bilo žal našega prostega časa, saj smo pridobili dragoceno znanje, ki ga bomo lahko s pridom uporabili tudi kasneje, v prihodnosti, za naše nadaljnje izobraževanje in raziskovanje.

Zapisali: Anže Bevc, Primož Bevc in Svit Rangus