V ponedeljek, 12. 2. 2024, je na OŠ Šentjernej potekalo četrtfinalno prvenstvo v odbojki, ki so se ga udeležile ekipe iz OŠ Vodice, OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica in naše šole.

Igrati so začeli ob 10. uri, tekmovanje pa je privabilo tudi številne učence in učitelje, ki so prišli izrazit podporo svoji ekipi. Najprej so se naši fantje pomerili z odbojkarji iz Radovljice in jih premagali z dve proti nič. V drugi tekmi so Radovljičani igrali z ekipo iz OŠ Vodice in tudi tokrat so izgubili. Tretja tekma, v kateri je naša ekipa igrala z ekipo iz Vodic, je bila ne le odločilna, ampak tudi napeta, saj je bil rezultat po prvih dveh setih izenačen, v tretjem setu pa so naši odbojkarji povedli in zmagali.

Naša ekipo so sestavljali Gašper Rangus (9. a), Urban Kadivnik, Gašper Rangus, Gašper Uhernik, Emanuel Izak Bauman, Peter Bregar (9. c), Nik Kotar, Gal Hudoklin (9. b) in Nejc Mikec (8. b). Pred tekmo so povedali, da jih njihov trener vedno spodbuja z nasveti, kako izboljšati igro, in da pričakujejo zmago, kar se je na koncu tudi uresničilo.

Trener in organizator tekmovanja Boštjan Tomazin je povedal, da so tekme potekale v prijetnem vzdušju in da so se mladi odbojkarji pomerili v športnem duhu ter pokazali svoje znanje in veščine v odbojkarski igri. Dodal je, da je kljub napetosti na igrišču prevladovalo prijateljsko vzdušje med vsemi udeleženci in da vsem čestita za njihov trud ter požrtvovalnost.

Osnovna šola Šentjernej se je tako uvrstila v polfinale državnega tekmovanja v odbojki

in za ta dosežek fantom in njihovemu trenerju iskreno čestitamo!

Besedilo: Mila Sofrič, Klara in Sara Bojc, 8. a