V tednu od 20. do 24. 9. 2021 so na šoli potekale športne aktivnosti, v katere so bili vključeni vsi učenci šole (776 učencev).

Od ponedeljka do srede je potekala tekaška delavnica – Skupaj nam bo uspelo preteči maraton. Naš cilj je bil preteči 45 km oz. 150 krogov, saj ta številka sovpada s šolskim praznovanjem 150‑letnice. Učencem smo pripravili evidenčne kartončke, na katere so, za vsak v celoti pretečen krog, brez vmesnega ustavljanja, odtisnili štampiljko z znakom petelina (simbol občine). Na ta način je, v eni šolski uri, učencem posameznih razredov skupaj uspelo preteči tudi več kot 100 km, na celotni šoli pa smo uspeli preteči 7490 krogov ali 2247 km! Prav vsem oddelkom na šoli je uspelo doseči zastavljeni cilj – 150 krogov, za kar so tudi zasluženo prejeli priznanje.

23. in 24. 9. 2021 je na šolskem igrišču potekal športni dan, imenovan Festival športa. Učencem smo pripravili različne dejavnosti. Pomerili so se v zabavnih športnih igrah (rokometu, nogometu, košarki, odbojki, hokeju, med dvema ognjema, vlečenju vrvi), se preizkušali pri igrah natančnosti (metanju podkev, zadevanju stožcev z obroči, metanju balinčkov), urili so ravnotežje in koordinacijo pri hoji s smučmi in hoduljami, ter se zabavali pri skakanju v vrečah, gumitvistu, ristancu in skoku čez kolebnice. Za naše najmlajše učence smo pripravili tudi različne poligone, tek preko ovir…

Izkazalo se je, da so bili učenci najbolj tekmovalni pri vlečenju vrvi, kjer so se fantje in dekleta posameznih razredov pomerili, »kdo ima glavno besedo v razredu«.

Oba športna dneva sta bila nepozabna, tako za mlajše kot starejše učence. Naučili smo se marsikaj novega in se ob tem tudi dobro zabavali. Povrhu vsega pa sta nas spremljala še lepo vreme in dobra glasba. Bi si lahko želeli še kaj boljšega …

Drugo leto se bomo na dan športa, slovenski državni praznik, zopet srečali na športnem dnevu!

Zapisal: Elvis Antončič