V četrtek, 18. 4. 2024, je ob jezeru v Murski Soboti potekalo državno prvenstvo osnovnih šol v krosu. Naši učenci so se tudi letos izvrstno odrezali, saj smo na tekmovanju osvojili laskavi naslov za najboljšo šolo med osnovnimi šolami. S tekmovanja so učenci prinesli tudi štiri posamične medalje in dve ekipni zmagi v kategoriji 5. razred in 7. razred.

Posamične medalje so v svojih kategorijah, kjer skupaj tekmujejo izključno učenci, ki so rojeni istega leta, osvojili Alja Šinkovec, Samire Brajdič, Roko Cvelbar in Elen Antončič. Odlično so tekmovali tudi ostali naši učenci, naj omenim samo nekatere izmed njih – Jan Vrtačič 4. mesto, Bor Žibert 5. mesto, Oto Jurečič 5. mesto, Urban Tomič 8. mesto, Nina Perko Irt 8. mesto, Petra Penca 10. mesto … Skratka pohvala gre čisto vsem nastopajočim, ki so se borili za barve naše šole.

Na tekmovanju so sodelovali tudi učenci in učenke 2., 3. in 4. razreda, ki so si nabirali tekmovalne izkušnje v netekmovalnem delu krosa in jih bodo lahko s pridom izkoristili v prihodnjih letih. Tekmovanje nima uradnih razvrstitev, vendar so naši učenci in učenke tudi tam pritekli med prvimi oz. najhitreje do cilja.

Vsem tekmovalcem se zahvaljujemo za zelo uspešno zastopanje šole in jim iskreno čestitamo za njihov prispevek k skupnemu dosežku na državnem prvenstvu v krosu.

Fotografije s prvenstva si lahko ogledate v fotogaleriji, rezultate pa na spodnji povezavi.

Rezultati DP v krosu

                                                                                                          Zapisal: Elvis Antončič, prof.