V petek, 24. 5. 2024, smo se učenci četrtega razreda odpeljali na ekskurzijo. Na treh različnih lokacijah smo si ogledali Naravno in kulturno dediščino. V bližini vasi Gradiček nas je vodička popeljala po Krški jami vse do sifonskega jezera. Videli smo manjše in večje kapnike in netopirje, človeških ribic pa ne, ker so le v jezeru. Pod vhodom v jamo smo uživali ob izviru reke Krke in se okrepčali z malico.

Pot nas je vodila do Rašice in Trubarjeve domačije. V spominski sobi smo poslušali zanimivo razlago o življenju pisca prvih dveh slovenskih knjig Primožu Trubarju. Ogledali smo si njegove knjige, slike in zapise v sobi, potem pa tudi mlin in žago. Svežega zraka smo se nadihali ob potoku Rašica, nato pa nadaljevali s potjo.

Nazadnje smo si ogledali Arboretum Volčji Potok, kjer smo se sprehodili po parku, uživali ob pogledu na raznolike cvetlice, cvetoče grme in mogočna drevesa. Najbolj pa smo se razveselili okusnega sladoleda in sprostitve na otroškem igrišču. Mimo razstavljenih dinozavrov smo se odpravili proti izhodu. Za spomin na lepo preživet dan smo kupili rožo ali pa spominček in se vrnili proti Šentjerneju.

                                                                                               Zapisala vodja dejavnosti