V četrtek, 25. 5. 2023, smo imeli četrtošolci kulturni dan. Zjutraj smo se z avtobusom veseli odpeljali proti Novemu mestu. Težko smo že pričakovali ogled razstave v Jakčevem domu, še bolj pa delavnice, kjer smo naredili monotipijo Lectovo srce. V Ropasovi hiši smo si z zanimanjem ogledali etnološko zbirko in tako še bolj spoznali našo kulturno dediščino in življenje naših prednikov.

V Jakčevem domu smo v likovno-pedagoški zbirki umetnin po skupinah in s tablico utrjevali likovna znanja. Navdušeni smo se sprehajali med izdelki in iskali odgovore na zastavljena vprašanja. Razveselili smo se vsakega pravilnega odgovora. Bilo je res zanimivo in odlično smo se imeli.

V delavnici Lectovo srce smo naredili monotipijo in likovna pedagoginja je bila zelo zadovoljna z našimi izdelki. Zdaj nam krasijo učilnico, pozneje pa jih bomo z veseljem odnesli domov, da jih bomo pokazali še našim staršem.

V Ropasovi hiši smo izvedeli veliko zanimivosti o življenju prednikov v domači pokrajini. Ogledali smo si zanimive predmete, ki so jih ljudje uporabljali v vsakdanjem življenju in tiste, ki so jim krasili hiše. Gospa, ki nas je vodila med razstavljenimi predmeti, nam je povedala veliko podrobnosti iz življenja ljudi v preteklosti. Vsi smo jo z zanimanjem poslušali.

Polni lepih vtisov smo se vrnili v šolo, saj smo preživeli zanimivo kulturno dopoldne.

                                                                                   učenci 4. razreda z učiteljicami