18. ter 19. aprila 2024 je na matični šoli OŠ Šentjernej potekala Noč knjige, ki smo jo že tretje leto zapored poimenovali S knjigo v sanje. Učenci in izvajalci dejavnosti smo se do poznih nočnih ur v družbi najrazličnejših knjig predajali različnemu ustvarjanju, druženju in seveda branju.

Dejavnosti so bile resnično pestre – najmlajši so poslušali pravljice in poustvarjali, s slikopisom so zapisovali izmišljene zgodbe, spoznavali Zelišča male čarovnice ter pripravljali slastne čaje, drugi pa spoznavali zgodbo in pesem o lisički ter izdelovali naprstne lutke. Malo starejši so oblikovali raznovrstne knjižne kazalke in svoje prve knjige. Učenci predmetne stopnje pa so se poglobili v šentjernejske zgodbe ter iskali nove pustolovščine med knjižnimi platnicami. Da je bilo vse skupaj še bolj zabavno, smo si ogledali risanko oz. film, se igrali družabne igre ter organizirali nočni pohod z lučkami. Noč knjige seveda ne sme miniti brez spanja, zato smo si v učilnicah pripravili ležišča za nočitev v šoli.

Polni novih doživetij smo se z branjem in poslušanjem zgodb podali novim sanjam naproti ter s tem zaključili dogodek, na katerem je sodelovalo kar 130 učencev ter 17 učiteljev.

Besedilo in fotografije: Maja Regina