Spoštovani starši,

z 18. majem OŠ Šentjernej  za učence od 1. do 3. razreda ponovno odpira svoja vrata. Glede na še vedno trajajoče posebne razmere moramo nujno upoštevati ukrepe, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje v dokumentu Higienska priporočila za izvajanje pouka v osnovni šoli (za učence prve triade in devetošolce) v času epidemije Covid 19. Z upoštevanjem teh priporočil bodo v največji možni meri zmanjšana tveganja za možni prenos okužb in bo vzpostavljeno varno in spodbudno učno okolje.

Šolo bomo odprli v skladu s priporočili ZRSŠ za ponovno odprtje šol v času posebnih razmer ter v skladu z zgoraj navedenimi priporočili NIJZ. Prostore in opremo bomo ustrezno pripravili ter poskrbeli, da bo sprejem za otroke potekal prijetno in da se bodo počutili varno. Učenci bodo razdruženi v manjše skupine in pouk ter druge dejavnosti bodo, kolikor bo to mogoče, potekal tudi na zunanjih površinah.

Razširjeni strokovni kolegij (RSK) za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju (preberite tukaj). V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujejo vrnitev v šolo.

PRIJAVE

Pred povratkom v šolo je obvezna prijava.

Prijava bo potekala preko ankete. Prosimo, da jo izpolnite najkasneje do torka, 12. maja, do 17.00. Podatke o številu učencev, ki se vračajo v šolo in bodo obiskovali pouk tako na matični šoli, kot na podružnici Orehovica moramo namreč posredovati tudi prisojnemu ministrstvu (MIZŠ).

Prosimo, da kratko anketo na spodnji povezavi izpolnite VSI STARŠI; za otroke, ki se vračajo IN tudi za otroke, ki se v pouk na šoli zaradi zgoraj naštetih zdravstvenih omejitev trenutno ne bodo vključili. Preko ankete bomo pridobili nujne podatke, ki jih potrebujemo za pripravo in organizacijo dela.

Povezava do ankete

PRVI PRIHOD V ŠOLO

Ob prihodu otroka prvi dan starši prinesejo podpisano izjavo. Če učenec v šolo pride sam peš ali s šolskim avtobusom, podpisano izjavo staršev odda strokovnemu delavcu, ki bo z učencem v skupini. V šolo naj prihajajo le zdravi otroci – v nasprotnem primeru starši učencu opravičite izostanek od pouka.

Starši v primeru, da otrok zboli, obvestite tako razredničarko oddelka kot šolo preko el. naslova razredničarke in el. naslova šole os.sentjernej@guest.arnes.si in otroka ne pripeljete v šolo.

Vsa natančna nadaljnja navodila glede prihoda učencev v šolo, oddajanja in prevzemanja učencev, načina dela in postopkov ravnanj, vam bomo posredovali najkasneje do četrtka, 14. maja 2020 preko obvestila na spletni strani šole in elektronske pošte.

VSTOP V ŠOLO – uvodne informacije

V šolo vstopajo samo učenci in zaposleni. Ostali lahko vstopajo v šolo le po predhodni najavi in naj upoštevajo vse potrebne ukrepe (nošenje maske, higiena rok, kašlja itd.).

Na točno določenem vhodu za učence posameznega razreda bo eden od zaposlenih, ki bo vašega otroka prevzel, ga odpeljal do garderobe in nato v učilnico skupine. V kolikor pride pred vhod več staršev in otrok naenkrat, pri čakanju na vstop upoštevajte medosebno razdaljo 1,5 – 2m.

Ure odhodov učencev iz šole bodo točno določene. Učenci bodo šolo zapuščali na izhodu, kjer bodo zjutraj vstopali. Ure odhodov bodo usklajene (v največji možni meri) z vašimi potrebami. Učence starši počakate zunaj pri ustreznem vhodu. Učence bo, tako kot zjutraj, ob določeni uri oddal zaposleni šole oz. skupino ob ustrezni uri odpeljal na avtobusno postajo.

Na obeh šolah (matični šoli in na podružnici) bomo režim sprejema in oddaje učencev objavili na vhodnih vratih. Prav tako bodo jasno označene vse morebitne spremembe.

Prav tako vas prosimo, da redno spremljate spletno stran šole, kjer bomo prav tako objavljali vse spremembe in druga pomembna obvestila.

Prosimo vas, da v najkrajšem možnem času izpolnite anketo.

Zahvaljujemo se vam za dobro sodelovanje, potrpljenje in razumevanje v času priprave povratka naših učencev ter sami vzpostavitvi načina dela v teh posebnih razmerah, ki zahtevajo posebne ukrepe. Skupaj si prizadevajmo za vzpostavitev varnega, spodbudnega in kar se le da normalnega okolja, ki bo delovalo v dobro učencev, staršev in zaposlenih.