V četrtek, 24. 3. 2022, je potekalo odprtje Šentjernejske učne poti.

Prvi je zbrane obiskovalce nagovoril direktor občinske uprave Občine Šentjernej Samo Hudoklin, ki je povedal, da je ta pot kraj za nabiranje novega znanja in zabave. Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali pri projektu. Ravnatelj OŠ Šentjernej Aljoša Šip je poudaril, da je Šentjernejska učna pot javna površina in da jo moramo ohranjati čisto ter po najboljših močeh skrbeti za njeno varno uporabo brez uničevanja. Poleg njega pa je vse prisotne nagovorila tudi ravnateljica Vrtca Čebelica Ana Srpčič.

Člani šolske folklorne skupine Šentlora so zaplesali in zapeli nekaj pesmi ter poleg učencev glasbenikov poskrbeli za popestritev celotne prireditve. S kulturnim programom so se predstavili tudi predšolski otroci, ki so zapeli dve pesmi in pokazali izštevanko.

Obiskovalci smo si na Šentjernejski učni poti lahko ogledali Minutnik; elektronsko učno tablo, ki ponuja mnoge vsebine za lažje učenje ter odkrivanje naše občine; igrala za najmlajše otroke; različne, tudi medovite, rastline, vključno z vinsko trto; čebelnjak, pri katerem so se predstavili člani čebelarskega društva; fitnes na prostem in kozolec toplar.

Ko je bila prireditev končana, je za pogostitev poskrbela stojnica pred vrtcem. Udeleženci smo bili zadovoljni s prireditvijo in se že veselimo, da bomo lahko svoje proste trenutke preživljali na novi Šentjernejski učni poti.  

Zapisal: Matej Stančin, 8. c

Fotografije: Maruša Sofrić in Tina Kastrevec, 8. b