Galerija slik

 V petek, 22. aprila, je v Kulturnem centru Primoža Trubarja Šentjernej potekalo območno srečanje otroških in odraslih folklornih skupin Tu je pa ena leipa reič. Srečanje je potekalo pod okriljem Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Sodelovalo je 7 otroških in odraslih folklornih skupin.

Srečanja sta se udeležili mlajša in starejša otroška folklorna skupina Šentlora OŠ Šentjernej, ki sta se po dveh letih premora z velikim zanosom ponovno pokazali strokovni in širši javnosti. Kljub vsem znanim omejitvam je v vsaki skupini nastopilo 20 folklornikov. Mlajša skupina se je predstavila s koreografijo Ptica Zlatoper, starejša pa s koreografijo Janez ‘ma harmon’ko. Obe skupini sta spremljala godca na diatonični harmoniki, Vid Verbič in Žiga Zupančič. Obe skupini sta po oceni strokovne spremljevalke presegli območno in dosegli regijsko raven.

Člani starejše skupine so se na odrskih deskah še zadnjič zavrteli, zapeli in zaigrali kot Šentlorniki, saj se po devetih letih aktivnega delovanja v skupini ne poslavljajo samo od osnovnošolskih klopi, ampak zaključujejo tudi bogato pot poustvarjanja ljudskega plesa, pesmi in iger v šolski folklorni skupini. Kot mentorica verjamem, da so slehernemu Šentlorniku pod petami zapečateni plesni koraki in v srcu zabeležen vtis, da je bilo vredno trdo delati, sodelovati, sklepati dogovore za vsak še tako malenkosten nastop, koncertni ali tekmovalni, in na koncu lahko vsi skupaj napišemo z velikimi črkami, da smo se imeli neskončno lepo in smo stkali nepozabne vezi.

Zapisala: Maja Miklavž Sintič