V četrtek, 5. januarja 2023, se je okoli 50 učencev naše šole skupaj z učitelji spremljevalci odpravilo na Pokljuko, kjer smo si ogledali biatlonsko tekmo.

Iz Šentjerneja smo se odpravili okoli osme ure zjutraj in po nekaj urah vožnje prispeli na Pokljuko, kjer je potekala tekma BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu. Po prihodu smo najprej pomalicali, kasneje pa smo si ogledali glasbeni nastop skupine BQL. Brata Rok in Anej sta zapela nekaj njunih uspešnic, mi pa smo med poslušanjem veselo peli in plesali (nekateri tudi z maskoto Triglava). Med njunim nastopom smo se udeležili natečaja za najboljši navijaški plakat, ki ga je pripravila Zavarovalnica Triglav. Kljub temu, da smo ustvarili kar nekaj zanimivih in spodbudnih plakatov, se le-ti niso uvrstili med deset najboljših.

Po končanem nastopu smo se odpravili na tribune, na katerih smo preživeli večino časa. Pred začetkom tekme smo lahko s tribun poslušali in si ogledali še eden nastop skupine BQL ali se pogovarjali, poslušali glasbo, lahko pa smo se tudi naučili različne plese, ki nam jih je predstavila maskota Zavarovalnice Triglav kuža Pazi.

Ko se je tekma končno začela, smo se vsi iz naše šole postavili v ospredje, tako da smo imeli dober razgled na prizorišče in tekmovalce. Vsi smo navdušeno navijali s plakati, zastavami in drugimi rekviziti, ki smo jih prinesli s sabo. Kljub temu, da nas je večino pošteno zeblo, smo med navijanjem res uživali. Čeprav naše slovenske tekmovalke niso zasedle najboljših mest, smo jih vsi glasno spodbujali k čim boljši uvrstitvi. Prav tako smo navijali tudi za tekmovalke drugih držav.

Po nekaj urah navijanja smo se po snegu počasi odpravili do avtobusa, s katerim smo se nato odpravili nazaj v Šentjernej.

Ogled tekme je za vse predstavljal lepo izkušnjo, na prijetnem druženju pa smo si zagotovo nabrali kar nekaj zabavnih, lepih in tudi nenavadnih spominov.

Iva Beguš in Nina Šinkec