Vtisi iz šole v naravi

5. B

V šoli v naravi sem se zelo veselil dneva, ko smo preizkusili bazen. V stavbi sta bila dva bazena. Eden za tiste, ki znajo plavati, in eden za tiste, ki ne znajo. Gospod Marko nam je povedal, kaj bomo delali. Najprej smo morali preplavati tri dolžine bazena, potem pa smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je skakala v vodo, druga se je igrala igre. Napočil je čas tudi za masažni bazen. Tam smo se menjavali na pet minut. Tako je bilo pošteno za vse. Kopali smo se tri ure. Na koncu smo bili vsi utrujeni in lačni.

Jan Vrtačič

 

V doživljajskem parku smo preizkusili veliko športnih aktivnosti. Najprej sem šel s svojo skupino na igrala. Tam smo lahko tekli v krogu in se izmikali oviram. Splezal sem na visečo mrečo. Najprej mi je bilo neprijetno, a sem strah kmalu premagal. Nato smo šli na jeklenico. Te se nisem bal, saj imam že veliko takšnih izkušenj. Spustili smo se lahko samo trikrat, a mi je bilo vseeno všeč, ker je bil spust kar hiter.

Jure Martinčič

 

V šoli v naravi smo šli na pohod. Hodili smo v parih. Moj par je bil Aljaž. Med potjo sva v zemlji zagledala neko svetlečo reč. Našla sva zanimive kamne. Videti so bili kot kristali s srebrnimi bleščicami. Kaj takšnega še nisem videl. Bila sva zelo presenečena in vesela, da sva jih našla. Ko smo prišli v hotel Punkl, so nas bolele noge, ampak se je vseeno splačalo hoditi. Ta pohod ne bom nikoli pozabil. Kamne pa sem prinesel domov, da jih lahko občudujejo tudi drugi.

Tim Zorko

 

Zelo sem užival na bazenu. Igrali smo se veliko štafetnih iger. Prva je bila takšna, da si moral pihati žogico na drugo stran bazena, nazaj pa plavati z žogico v rokah. Najprej je kazalo, da bomo tretji, potem pa smo bili bolj natančni in igro končali na prvem mestu. Druga igra pa je bila takšna, da si moral dati žogici pod pazduhi in z njima teči na drug konec bazena. Tokrat smo pristali na tretjem mestu.

Aljaž Grubar

 

V četrtek smo si ogledali Vorančevo domačijo. Odpravili smo se po dežju, ki pa je kmalu ponehal. Ko smo prispeli do razpotja, smo malicali in izvedeli nekaj o Prežihovem Vorancu. Gospod Marko je rekel, da je bil pisatelj in da ni bil ne bogat in ne reven.  Med potjo nazaj smo videli močerada in srnine stopinje.

Gašper Barbič

 

Na bazenu smo se postavili v štiri skupine. Gospod Marko je povedal, da ko ploskne, eden skoči v vodo in plava na drugo stran bazena. Bila sem kar živčna. Skakanje smo trikrat ponovili, nato pa smo se dekleta igrale igro morski pes, fantje pa so še vedno skakali v vodo. Kmalu smo zamenjali. Zabavali smo se tudi z napihnjeno klobaso. Kadar nam je uspelo splezati nanjo, so jo fantje zavrteli in dekleta smo popadale v vodo.

Ana Šeruga

 

V adrenalinskem parku sem komaj čakala na spust po jeklenici. Pred podestom smo se postavili v kolono. Ko sem bila na vrsti, sem bila malo živčna in neučakana. Kmalu me je gospod spustil. Mislila sem, da bom kričala, ampak nisem. Bilo je zelo dobro. Na drugi strani me je gospod odpel z vrvi, toda bila sem premajhna, da bi stopila na tla, zato me je moral dvigniti.

Iza Zupančič

 

Všeč mi je bilo v masažnem bazenu. Občutek v njem je bil zelo prijeten, ker te je iz vseh strani masirala voda. Med masažo smo se pogovarjali. Kmalu sem se vrnil v veliki bazen, kjer smo se igrali različne igre. Všeč so mi bile štafete in igre z žogicami, pa tudi napihljiv valj, na katerega smo plezali.

Matija Bregar

 

V adrenalinskem parku smo se razdelili v štiri skupine. Jaz sem bil v skupini gospoda Marka in smo najprej šli na pohod, nato pa na plezanje. Plezalna stena ni bila visoka, zato smo z lahkoto vsi priplezali do vrha. Nato pa nam je g. Marko rekel, da naj preplezamo plezalno steno še po širini. Nikomur ni uspelo. Po plezanju smo šli še na jeklenico. Na začetku me je bilo spusta malo strah, ampak na koncu je bilo vse super.

Bor Žibert

 

5. C

V sredo zjutraj smo se peti razredi odpravili v šolo v naravi. Veselili smo se novih dogodivščin  in skupnega preživljanja časa.

Ko smo prispeli, smo si uredili sobe in pripravili postelje. Popoldan smo odšli na kratek pohod in v doživljajski park. Tam smo se imeli super, saj smo se spuščali po jeklenici, plezali po plezalni stezi, vadili na trim stezi in se zabavali na igralih. Po vseh opravljenih dejavnostih smo odšli na večerjo. Bila je zelo okusna. Odšli smo v hotel, se umili in si ogledali film Matilda. Ob ogledu smo se zelo zabavali. Naslednje jutro smo se odpravili na zajtrk, nato pa smo uživali v igri med dvema ognjema. Odšli smo na bazen, tam smo veselo plavali, skakali in se zabavali. Popoldan smo obiskali Prežihovo bajto in spoznali pisatelja Lovra Kuharja –Prežihovega Voranca. Po napornem pohodu smo pojedli večerjo, zvečer pa smo imeli zabavo in karaoke. Naslednji dan smo uživali v našem zadnjem zajtrku in sprehodu po mestu. Uživali smo v Festivalu športa in različnih dejavnostih, ki ga je ponujal. Ogledali smo si tudi posledice poplav. Za piko na i smo odšli na sladoled in se odpočili. Z avtobusom smo se odpeljali domov.

V šoli v naravi smo se veliko naučili in doživeli veliko razburljivih pustolovščin. V spominu nam bo ostal spust po jeklenici, adrenalinska igrala, ogled filma Matilda, igre na bazenu, večerna zabava, obisk Prežihove bajte, delavnice na Festivalu športa in okusen sladoled.

 Alja Šinkovec, Tinkara Verbič, Žana Zagorc, Nina Irt Perko

5. E

Všeč mi je bilo plavanje v bazenu. Najbolj pa mi je bilo všeč spuščanje po jeklenici. Niso pa mi bili všeč pohodi.

Aleks Bregar

 

V šoli v naravi mi je bilo zelo všeč. Všeč mi je bilo, ko smo z Markom veliko hodili, se kopali in telovadili. V šoli v naravi je bilo zelo zanimivo.

Nik Turk

 

V šoli v naravi mi je bilo všeč, ko smo imeli karaoke. Ni mi bilo všeč, da smo jedli v šoli in ne v hotelu. Všeč mi je bilo pa tudi, ker smo bili v šoli v naravi skupaj s 5.c in 5.b.

Ožbej Padaršič

 

V šoli v naravi sem se imel zelo lepo. Najbolj mi je bil všeč doživljajski park in da sem se dotaknil ptičjega pajka ter imel kačo za vratom in kuščarja v rokah. Da sem videl paličnjaka ter da sem našel veliko kristalov.

Blaž Grubar

 

V šoli v naravi sem se počutil zelo dobro. Všeč mi je bila tudi hrana, dobil sem nove prijatelje. Tudi učitelj Marko mi je bil všeč. Upam, da bomo še kdaj odšli v šolo v naravi.

Žan Šterk

 

V šoli v naravi sem se imela lepo, ker smo počeli veliko novih ali pa že znanih stvari. Spoznali smo tudi nove prijatelje iz 5. c in 5. b. Z učiteljem Markom smo plavali. Ni pa mi bilo všeč, ker nam je nekdo trkal po oknu.

Patricija Bregar

 

Šola v naravi mi je bila všeč. Dobila sem veliko novih prijateljic. Všeč so mi bili doživljajski park, bazen in trim steza. Tudi disco mi je bil všeč.

Vita Bratkovič

V šoli v naravi sem se imel odlično. Zelo mi je bilo všeč plezanje, prav tako tudi pohodi ter doživljajski park. V hotelu smo se zabavali in se imeli lepo. Upam, da bo še kdaj tako razburljivo.

Vid Iršič

 

Bilo mi je zelo dobro, da smo bili v šoli v naravi s 5. b in 5. c razredom. Ni pa mi bilo všeč, da nam je nekdo trkal na okno.

Lana Zaplotnik

 

V šoli v naravi je bilo zelo zabavno, ko smo se igrali. Spoznali smo nove prijatelje. Tudi za hrano so dobro poskrbeli.

Ta šola v naravi mi je bila zelo všeč. Tudi pohodi so mi bili všeč.

Evgen Kruh

 

Zelo mi je bilo všeč na pohodih. Zelo sem se zabavala. Ni mi bilo všeč, ko nam je nekdo trkal.

Lili Škoda

 

V šoli v naravi mi je bilo zelo lepo. Zadnji večer si bom najblj zapomnila. Všeč so mi bili pohodi, spust po jeklenici, trim steza in plavanje. Zapomnila si bom tudi gospoda Marka.

Angela Jakše

 

V šoli v naravi mi je bil všeč doživljajski park. NI mi bilo všeč, ko so nam trkali na vrata.

Martin Hudoklin

 

5. D

Najbolj so mi bili všeč pohodi z našim vodičem Markom. Dobro mi je bilo tudi na bazenu, a žal se nisem smel kopati. Sem pa zato žogice, ki so ušle iz bazena, metal nazaj v bazen in si jih tudi s kom podajal.

Luka Pirnar

 

V šoli v naravi so mi bili najtežji pohodi. Naporno je bilo tudi plavanje. Imeli smo tudi masažno kad ter se igrali v bazenu.

Brina Glavan

 

Zelo mi je bilo všeč, ko smo šli na zipline in trim stezo. Za nagrado za najbolj pospravljeno sobo smo si dekleta za 15 minut privoščila masažno kad.

Špela Judež

 

Šole v naravi sem se zelo veselila. Vsi smo se veliko novega naučili in končno sem šla na čisto pravi zipline.

Žana Štumpfel

 

V najlepšem spominu mi bosta ostala zipline in masažna kad. Spominjam se tudi zelo napornega pohoda do smučišča, kjer je smučala Tina Maze.

Džejlana Dizdarević

20. 9. 2023

Sporočamo vam, da smo srečno in brez zapletov prispeli na Ravne na Koroškem in se že naselili v Mladinski hostel Punkl, ki nam bo nudil prijetno namestitev za našo šolo v naravi.

Učitelji in učenci 5. b, 5. c in 5. e

18. 9. 2023

Naši petošolci so prispeli in se nastanili v Hostlu Punkl v Ravnah na Koroškem.